7 Ocak 2008 Pazartesi

Boyasan'ın iflası mahkeme tarafından 1 yıl ertelendi


Honaz Asliye Hukuk (Ticaret) Mahkemesi, Boyasan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin iflasının 1 yıl süreyle ertelenmesine karar verdi.

Boyasan Tekstil tarafından borsaya yapılan açıklamada, Honaz Asliye Hukuk (Ticaret) Mahkemesinde devam eden, tüm haciz ve takiplerin tedbiren durdurularak iflasın ertelenmesi konulu davanın karara bağlandığı bildirdi.

Yapılan açıklamada, davacı, Denizli ticaret sicilinde kayıtlı Boyasan Tekstil A.Ş.nin iflasının 1 yıl süreyle ertelenmesine, Denizli Ticaret Odası Başkanlığından gelen listede ismi bildirilenlerden Sadri Acar'ın kayyum olarak atanmasına, şirket yönetim organının karar ve işlemlerinin geçerliliğinin kayyum onayına bağlı kılınmasına, kayyum Sadri Acar'ın düzenli olarak her 3 ayda bir mahkemeye rapor sunmasına karar verildiği belirtildi.

Kararda ayrıca, kayyum Sadri Acar'a aylık 800 YTL ücret takdirine, kayyum ücretinin davacı şirket tarafından karşılanmasına, borçlu aleyhine yapılan takipler de dahil olmak üzere hiçbir takip yapılmamasına ve evvelce başlamış takiplerin durmasına, erteleme sırasında, belirtilen alacaklar için haciz yoluyla takip yapılabileceğine de yer verildiği ifade edildi..

Hiç yorum yok: