9 Ocak 2008 Çarşamba

IF Konseyi'nden siyasilere sandık mesajı: Programında hazır giyim ve tekstil olmayana, oy da yok


Türk hazır giyiminin önde gelen 16 derneğinden oluşan IF Konseyi 'birlik-beraberlik' mesajı verirken, 22 Temmuz seçimlerinden sonra iktidara gelecek siyasi partilere 'Programında tekstil ve hazır giyime yer vermeyene oy yok' açıklaması yaptı. İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın tüm hazır giyimcilere uygulanması ve istihdamın üzerindeki vergi yüklerinin inmesini isterken, Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Kahraman Öztürk ise "Bölgesel değil, sektörel teşvik uygulamasıyla inanıyoruz ki, ne Çin ne başkası bize birşey yapamaz" dedi.

İHKİB Başkanı Orakçıoğlu, konjoktürün kendilerini zorladığı bir ortamda ihracatı yüzde 15 artırdıklarına dikkat çekerken, "Bu bir süreç. Konjonktür bizim için hep olumsuz olmayacaktır. Olumlu olacağı dönem de gelecektir" dedi. Türk markalarının yurtiçi ve yurtdışında yapılanma içinde olduğunu kaydeden Orakçıoğlu, 10'dan fazla markanın 100 milyon doların üzerindeki cirolarını, 2-3 yılda 200-300 milyon dolara çıkarabileceğini vurguladı. "Üretim becerimiz dışında, organizasyon becerimizi de ortaya çıkarmalıyız" diyen Orakçıoğlu, 5084 sayılı Teşvik Yasası'nı hazır giyime uygulayacak ve istihdamın üzerindeki yükleri azaltacak siyasi partileri destekleyecekleri mesajını verdi.

"Rekabetçi sektörler belirlensin"

Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Kahraman Öztürk ise 22 Temmuz'daki seçimler öncesinde siyasi partilere mesaj göndererek, "Sayın siyasi parti temsilcileri, ülkemizdeki en büyük istihdamı sağlayan bu sektöre destek verin. Parti programlarınızda yer verin. Bizimle konuşun, fikir birliği yapalım. Eğer siz siyasi programlarınızda bize yer vermezseniz, biz de sandıkta oy vermeyiz" dedi. Öztürk, "Bölgesel teşvik yerine sektörel teşvik uygulanırsa inanıyoruz ki ne Çin ne de başkası bize birşey yapamaz" dedi.

TGSD Başkanı Ahmet Nakkaş ise sektörün vizyonunun ve yapacaklarının belli olduğunu belirtirken, geçici yerine kalıcı çözümler üretilmesini, Türkiye'nin öncelikle rekabetçi sektörlerini belirlemesi gerektiğini söyledi. Nakkaş, "Bu ortaya çıkarsa ilk sıradaki sektörün tekstil ve hazır giyim olduğu görülecektir" dedi.

IF Konseyi üyeleri

Adana Giyim Sanayicileri Derneği, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği, Birleşmiş Markalar Derneği, Çorap Sanayicileri Derneği, Türkiye Denim Sanayici ve İşadamları Derneği, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, Konya Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği, Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği, Merter Sanayici ve İşadamları Derneği, Moda Tasarımcıları Derneği, Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği, Tekstil Aksesuar Sanayi İşadamları Derneği, Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği ve Triko Sanayicileri Derneği.

Hiç yorum yok: