12 Ocak 2008 Cumartesi

Mısır'a 15 milyon dolar tekstil yatırımı


2006 başlarında Bangladeş'te triko üretim tesisini faaliyete geçiren Taha Holding, ikinci yurtdışı yatırımı olan entegre örme tekstil ve konfeksiyon üretim tesislerini Mısır'ın İskenderiye kentinde kuruyor. 1 yıl içinde faaliyete geçmesi planlanan ve yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceği proje, kumaş ve konfeksiyon üretimi yapacak olan iki ayrı firmadan oluşuyor. İlki, başlangıçta 13 bin metrekare kapalı alanda faaliyete başlayacak ve günlük 10 bin kilogram kumaşlı boya üretilecek. Yatırım değeri 10 milyon dolar olacak tesisin daha sonra günlük kapasitesinin 25 bin kilograma çıkarılması planlanıyor. Tesislerde Taha Grubu firmaları yanında diğer konfeksiyon firmalarına da hizmet verilecek.

Diğer konfeksiyon firması ise başlangıçta 11 bin metrekare kapalı alanda faaliyete geçecek ve yaklaşık 5 milyon dolara mal olacak bu tesis tamamen ihracata yönelik üretim yapacak.

Taha Holding Genel Koordinatörü İsmail Hakkı Kısacık, tesislerde ABD ve Avrupa'nın önde gelen Marks and Spencer, LC Waikiki, LCW, Thimberland, Topshop gibi tanınmış markalara ayda 500 bin adet yüksek kaliteli giysi üretileceğini söyledi. Kısacık, daha sonra Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, TİM Başkanı Oğuz Satıcı ile birlikte, malayla birkaç tuğlaya harç koyarak tesislerin sembolik olarak temelini attı.

Tekstil ve konfeksiyon sektörünün son 20 yılda Türkiye ihracatının önemli bölümünü karşıladığını dile getiren Tüzmen, bu sektörün önümüzdeki dönemde Mısır'ın da en önemli sektörlerinden biri olarak yoluna devam edeceğini söyledi.

Hiç yorum yok: