19 Ocak 2008 Cumartesi

TİM Başkan Vekili Orakçıoğlu: İhracat son yıllarda hızla büyüyor, tekstilde titiz çalışmalar var


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Orakçıoğlu, Türk ihracatının son yıllarda artan bir hızla büyüdüğünü belirterek, tekstil konusunda da titiz çalışmaların yapıldığını söyledi.

TİM Akademinin, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde (ÇOSB) düzenlediği "Çerkezköy Seminerleri"nin açılış konuşmasını yapan Orakçıoğlu, Ağustos ayında ihracatın şampiyonunun hazır giyim olduğunu belirterek, hazır giyimde yüzde 21, tekstilde ise yüzde 20 oranında ihracat artışı yaşadıklarını bildirdi.

TİM Akademi olarak sektörü sadece İstanbul'dan ibaret düşünmediklerini ifade eden Orakçıoğlu, Anadolu'daki yoğun bölgelerde de çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Türk tekstil ve hazır giyiminin kalitesini tüm dünyanın konuştuğunu anlatan Orakçıoğlu, şunları kaydetti:

"Türk ihracatı son yıllarda artan bir hızla büyüyor. 2005 yılındaki rakamlar belki bizi çok tatmin etmese bile tek haneli bir artış rakamıydı. 2006 artış rakamı yüzde 3 ve yüzde 4'ler seviyesindeydi. Ama 2007 yılının rakamlarına baktığımız zaman ilk 8 ayda yüzde 16'lık ihracat artışının olduğunu görüyoruz. Son 2 aydır da yüzde 20'lik bir artış gözlemlenmekte."

ÇOSB Başkanı Ömer Sarıoğlu ise, Türk ihracatının son yıllarda çok yol kat ettiğini ifade ederek, Türkiye'nin son 10 senedir büyük bir gelişme yaşadığını ve bu büyümenin hala devam ettiğini söyledi.

Bu tür seminerlerin kendileri için çok yararlı olduğunu anlatan Sarıoğlu şöyle, konuştu:

"Organize sanayi bölgemiz Türkiye'nin en büyük ilk 3 sanayi kuruluşundan biri. Çerkezköy'ü seçtikleri için de kendilerine çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşunda 16 tane sanayi kuruluşumuz var. TİM'in seçtiği ilk 1000 ihracatçı arasında da 18 tane ihracatçımız var. Bununla da gurur duyuyoruz."

Seminere, ÇTSO Meclis Başkanı Zafer Avcılar ve şirket yetkilileri katıldı.

Hiç yorum yok: