9 Ocak 2008 Çarşamba

İhracatçı sterline sarıldı


“Dolar mağduru” hazır giyimcilerin imdadına İngilizler yetişti. İhracatçıları sevindiren son İngiliz'se Kraliyet ailesinin markası Burberry oldu...

11 Aralık 2007 Salı 14:07

Özbey Men'in haberi

HAZIR giyim ihracatçısı, uzun süredir yakındığı düşük dolar kurundan kurtulmak için İngiltere pazarına yöneldi. Daha doğrusu fırsat ayaklarına geldi. Paraları dolar ve euro'ya göre çok daha değerli olan İngilizler, Türkiye'ye verdiklerini siparişleri artırıyor. Hatta birçok firma Türkiye'den alımlarını sürekli hale getirmek için İstanbul'da kendi ofislerini bile açmaya başladılar.

Türkiye'den en fazla alım yapan İngiliz firmalardan biri Marks & Spencer. Gerçi bu firma uzun süredir Türk ihracatçısını tercih ediyor. Ancak birçok ülkede yüzlerce mağazası olan firma, Türkiye'ye verdiği siparişleri artırmış durumda.
Bir diğer İngiliz markası Next de ithalatının önemli bir bölümünü Türkiye'ye kaydırmaya başladı. Mark & Spencer gibi Next'in de İstanbul'da alım ofisi var.
Tesco, Debenhams, Matalan, Jigsaw ve bünyesinde Topshop, Topman, Evans, Burton gibi birçok markayı barındıran Arcadia Group da zincir mağazalarında “Made in Turkey” etiketli ürünlerin oranını artırıyor.

Hiç yorum yok: