26 Ocak 2008 Cumartesi

Türkiye modada AB'nin çözüm ortağı oldu


İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, yurtdışına ihraç edilen her 10 hazırgiyim ve konfeksiyon ürününden sekizinin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine satıldığını belirtti.

Orakçıoğlu, "Eğitime ve tasarıma yatırım yaptık, modada AB'nin çözüm ortağı olduk" dedi. Orakçıoğlu, 'Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektörü Ocak-Mart 2007 İhracat Performans Raporu'nu değerlendirdi. Türk hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün 2007 yılına hızlı başladığını ifade eden Orakçıoğlu, geçen yıl üç ayda 3.3 milyar dolar olan ihracatın bu yıl yüzde 12.5 oranında artarak 3.7 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Orakçıoğlu, bu yılın ilk üç ayında her ay bir önceki aya göre ortalama yüzde 20'lik, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 10'luk artış trendinin yakalandığını ifade etti.
Orakçıoğlu, "Son üç yılda dünya hazırgiyim ticaret haritasında meydana gelen değişiklikler, petrol fiyatlarındaki istikrarsızlık, yeni rekabet ortamından kaynaklanan zorluklar ve AB ekonomisindeki durgunluk dikkate alındığında, ihracatın gösterdiği yüzde 12.5'lik artış oldukça yüksek" dedi.

4 yorum:

Tekstil Merkezi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Tekstil Merkezi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Tekstil Merkezi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Tekstil Merkezi dedi ki...

Hızlı moda'nın bu kadar ilerlemesine destek olduğumuz sürece Türkiye moda konusunda sadece çıkara ortak olabilir. Moda konusunda yavaş modayı, sürdürülebilir ve organik yöntemleri tamamen desteklemediğimiz sürece sorunlar peşimizi asla bırakmaz. geleceğe doğru bir yatırım yapmak istiyorsak, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en önemli armağan yaşanabilir bir dünya olmalı. bunun için Hızlı Moda Nedir bu yazıda geçen tehlikeleri göz ardı etmemeliyiz. Hızlı Moda Out, Yavaş ve Sürdürülebilir Moda in!