12 Ocak 2008 Cumartesi

Plazma satışları giyim sektörünü nasıl etkiler


Kiğılı Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, bilişim sektöründeki hızlı gelişimin ve teknoloji kullanımında yaşanan artışın kendi satışlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Abdullah Kiğılı;1000 YTL değerindeki bir plazma TV için ayda 100 YTL taksit borcu olan bir tüketicinin bu bedeli, trikosundan, takım elbisesinden fedakarlık ederek ödeyebildiğini, bunun da kendi satışlarına yansıdığını esprili bir dille anlattı. Kiğılı, konuşmasında pazardaki oyuncularda değişimin sürekli olacağını, yeni oyuncularla her zaman mücadele etmek zorunda kalınacağını anlattı. Bu mücadelede başarılı olmak için ise birlikte hareket etmenin şart olduğunu vurguladı. Kiğılı, değişimden korkmadan, kanalda güçlerin birleştirilmesi sayesinde ortak hedefe ulaşılabileceğinin üstünde durdu.

12 Aralık’ta İstanbul The Marmara Oteli’nde, TÜBİSAD (Bilişim Sanayicileri Derneği) ve TÜBİDER (Bilişim Sektörü Derneği), birlikte düzenledikleri Kanal Vizyon 2008 Konferansı’nda sektörün tüm oyuncularını “kanal”için bir araya getirdi. Açılış konuşmalarını İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, TÜBİSAD Başkanı Tuğrul Tekbulut ve TÜBİDER Başkanı Akif Şimşek’in yaptığı konferansta, sektörün dağıtım kanalında faaliyet gösteren firmaların, değişen rekabet koşullarında varlıklarını güçlenerek sürdürmelerine olanak verecek yeni iş modelleri tartışıldı ve çözüm önerileri sunuldu.

TÜBİSAD Başkanı Tuğrul Tekbulut, konuşmasında şu görüşleri ifade etti: “Bilişim sektörü çok hızlı gelişen ve değişen bir sektör. Bilişim ürünlerini son kullanıcıya ulaştıran yapılanmalarda ve iş süreçlerinde ciddi değişimler yaşanıyor. Perakende sektörüne hızlı ve büyük giriş yapan global oyuncularla bu değişim artık çok daha geniş bir kitlenin ilgi alanına, medyanın gündemine girmiş oldu. Yoğun rekabet ve sonucunda gözlenen nispi ucuzluk, şüphesiz ki tüketicinin yararına ve bilişimin tabana yayılması ile bilgi toplumu süreci açısından memnuniyet verici bir olgu. Ancak bu süreç, sektörümüzün geleneksel oyuncularının bazılarına, özellikle ülke çapında irili ufaklı 7000 bilişim KOBİ’sine yaşamsal tehditler getirmektedir. Değişimin nabzını tutarak geleceğe yön verecek çözümler üretme sorumluluğu, TÜBİSAD ve TÜBİDER gibi bilişim sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına düşüyor.”

Kaynak:Caraline giyim.

Hiç yorum yok: