9 Ocak 2008 Çarşamba

İTHİB KUMAŞ TARASIM YARIŞMASI 2007


İTHİB KUMAŞ TARASIM YARIŞMASI 2007

Türk Tekstil Sektörü Genç Yetenekleri Arıyor...
Türk Tekstil Sektörü Sizi Arıyor!

TEKNİK ŞARTLAR

Teknik çözümleri yapılmış, dokuma, örme, baskı vb. tekniklerden en az biri ile tasarlanmış profesyonel anlamda üretilmemiş ve pazara sunulmamış, uygulamaya hazır özgün tasarımlar; detaylı açıklamalar; kullanılacak boya, iplik (kullanılan ipliğin açılımı ve nereden temin edilebileceği belirtilecek) kumaş türü, vb örnekleri, 30 X 30 veya 50 X 50 ölçülerinde dokunmuş 6 adet prototip ve yarışmacının özgeçmişi ile birlikte 19 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ günü İTKİB’e teslim edilecektir.

Her yarışmacıya belli bir numara verilecek ve yarışmacı yarışma sürecinde bu numara ile anılacak ve değerlendirmeler de bu numaralar üzerinden yapılacaktır. Yarışmacı, kendi numarası ile 6 adet kumaş tasarımı teslim edecektir

Dosya tesliminde:

•Yukarıdaki özelliklerde hazırlanmış tasarımlar (Dokunmuş prototipleri ile başvurmayanların dosyaları değerlendirmeye alınmayacaktır),
•Başvuru formu,
•Kavramsal Yaklaşım; sunum dosyasında, yarışmacının, tasarımınında anlatmaya çalıştığı duygu/düşünceyi ifade eden bir açıklama olması gerekmektedir. Bu açıklama tercih doğrultusunda fotoğraf, kısa film ya da yazı şeklinde hazırlanabilir.
•Son mezun olduğu kuruma ait diploma ya da halen öğrenci ise öğrenci belgesi
•1 adet fotoğraf

19 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ günü toplu halde sunum dosyası şeklinde teslim edilecektir.

---------------------------------------------------------------

YARIŞMA AŞAMALARI

BİRİNCİ AŞAMA

19 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ günü dosya teslimini takiben 21 ŞUBAT 2007 ÇARŞAMBA günü 1. değerlendirme yapılacaktır. Katılımcı dosyaları jüri tarafından
incelenerek 30 dosya belirlenecektir.

DEĞERLENDİRME ESASLARI

•Tasarımcıların yaratıcılık düzeyi,
•Tasarımın özgünlüğü ve yeniliği,
•Tasarımın teknik olarak uygulanabilirlik ve kullanılabilirlik düzeyi,
•Malzeme seçimi, malzeme tasarım uyumu

Ayrıca her bir yarışmacı yarışmaya gönderdikleri yapıtların kendilerine ait olduğunu, daha önce bir başka yarışmada bu tasarımların ödül almadığını ve sergilenmediğini, hiçbir biçimde daha önce profesyonel anlamda kullanılmadığını, profesyonel anlamda kullanılmış bir tasarımdan yararlanılmadığını beyan eder ve gerekli özelliklerini şartnamelere uygun biçimde belirtirler. tasarımın kendisine ait ve tamamen özgün olduğunu, daha önce bir başka yarışmaya katılmadığını ve ticari anlamda kullanılmadığını taahhüt eder. Aksinin ispatı halinde tasarım ödül almış ise ödül geri alınır ve İTKİB hukuki işlem başlatır.

İKİNCİ AŞAMA

23 ŞUBAT 2007 CUMA günü yapılacak mülakatta, ilk 30 yarışmacıdan koleksiyonlarının sözlü sunumlarını yapmaları istenecek, bu görüşmeler sonucunda 10 finalist belirlenecektir. 10 finalistin tasarımlarının dokunması aşamalarında her bir yarışmacı için sektörden sponsor bulunacaktır. Belirlenen İTKİB sponsorlar tarafından üretim yapılacaktır.


JURİ ÖZEL SUNUMU
16 MAYIS 2007 ÇARŞAMBA günü, İTKİB tarafından belirlenen jüri üyelerine; kazananların belirlenmesi amacı ile bir ön sunum yapılacaktır. Bu sunumda 1.’lik,2.’lik ve 3.’lük ödüllerini hak kazanan tasarımlar belirlenecektir. Oylama gizli yapılacak; değerlendirme ve sonuçlar final gecesinde açıklanacaktır.

-------------------------------------------------------------

FİNAL GECESİ

Final, 17 MAYIS 2007 PERŞEMBE gecesi bir defile ile gerçekleştirilecektir.

Finalde, 10 finalistin 6’şar giysiden oluşan koleksiyonları isim ve başvuru numaraları belirtilerek, yerli ve yabancı basın mensupları, akademisyenler ve çalışmaları ile
tekstil sektörüne yön veren İTHİB üyelerinden oluşan jüriye ve seçkin davetlilere sunulacaktır.

Finalde, 10 finalistin 6’şar giysiden oluşan koleksiyonları seçkin davetlilere ve yerli ve yabancı basın mensuplarına sunulacaktır.

NOT:
Jüri özel sunumu ile defile ve ödül töreninin tarihleri İTKİB tarafından değiştirilebilir.

-------------------------------------------------------------

ÖDÜLLER

İlk üçe giren yarışmacıların yanı sıra finale kalan diğer yarışmacılara da ödül verilecektir.

Birincilik ödülü 20.000 YTL,

İkincilik ödülü 10.000 YTL,

Üçüncülük ödülü ise 5.000 YTL’dir.

4., 5.,6.,7.,8.,9. ve 10. yarışmacılara verilecek ödül, 1.000 YTL,'dir.

Hiç yorum yok: