22 Ocak 2008 Salı

Türk hazır giyimciler Romanya'da mağaza açıyor


İHKİB Fuarlar Komitesi Başkanı ve İpekyol firmasının sahibi Yalçın Ayaydın, Kiğılı firmasının sahibi Abdullah Kiğılı ile birlikte Türk hazır giyim markalarını Romanya'da yeni açılacak alışveriş merkezlerinde mağaza açmasına öncülük etti.

İpekyol, Damat, Kiğılı, Aydınlı, Faik Sönmez, Desa, Ramsey, Collezione ve İnci Ayakkabı Bükreş ve Köstence'de Haziran 2007'de açılacak alışveriş merkezlerinde mağaza açmak için anlaşma imzaladı.

Türk hazırgiyim markalarının dünyaya açılması konusunda çalışmalar yapan ve kendi firması İpekyol'u, Türkiye'nin yanısıra, Kazakistan, Dubai, Yunanistan, Azerbaycan ve Letonya'da açtığı mağazalarla dünyaya taşıyan Yalçın Ayaydın, "Romanya, Doğu Avrupa'nın en hızlı gelişen ve 1 Ocak 2007'de AB üyesi olacak önemli bir ülkesi. Bizler de hazırgiyim markaları olarak, gelişen pazarlarda yer alma stratejimizi genişletmek istiyoruz. Romanya'da bu hızlı gelişme içinde, büyük alışveriş merkezleri kurmaya başladı. Bu alışveriş merkezlerini kuran firmalar da, dünya markalarını merkezlerine taşımak istediklerini belirterek bana geldiler, bu mağazalarda bizim de yer almamızı istediler. Romanya potansiyeli dolayısıyla uzun zamandan beri takip ettiğimiz bir ülkeydi. Biz de, tek başımıza gitmektense, Sayın Abdullah Kiğılı ile birlikte öncülük yaparak, önemli Türk hazırgiyim markalarını Romanya'ya götürdük" dedi.

İpekyol adına kendisinin, Kiğılı adına Abdullah Kiğılı'nın katıldığı Romanya gezisinde, Aydınlı Grup'tan Ahmet Sait Kavurmacı, Faik Sönmez'den Mete Sönmez'in, Desa'dan Melih Celet'in Balizza'dan Rutkay Çakırkaya ve Damat adına da Genel Koordinatör Osman Arar'ın yer aldığını, Ramsey, Collezione ve İnci Ayakkabı firmalarının da kendisine tam yetki verdiğini ifade eden Ayaydın, şöyle konuştu:

"Romanya, Türkiye açısından da önemli bir ülke. 1 Ocak 2007'de Avrupa Birliği'ne üye olacak, hızla gelişen bir ülke. Pazar çok hızlı büyüyor ve çok ciddi bir satınalma gücü var. Hem bir Avrupa ülkesi, hem de İstanbul'a 1 saat uzaklıkta. Biz de yaptığımız incelemeler sonucu, Bükreş ve Köstence'de açılacak alışveriş merkezlerinde mağaza açmak üzere anlaşma yaptık. Merkezler 2007 yılının Haziran ayından itibaren faaliyete geçmeye başlayacak.

Hiç yorum yok: