12 Ocak 2008 Cumartesi

Moda fuarı için birleşerek sektörün büyüklüğünü gösterdik


İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, CNR Expo'da düzenlenecek 9. Uluslararası İstanbul Moda Fuarı (IIFF) için diğer fuar şirketlerinden gelen eleştirilere ilişkin, "Bir süredir ikiye bölünen sektörün birleşerek güç kazanması için zemin yarattık. Herkes işin pozitif tarafını düşündü ve birlik içinde hareket etti. Şimdi sektör için sağır dilsiz olduk. Ama eleştirilerin de olumlu olması gerekir. Derneklerin hepsine teşekkür ederim. Geçmişteki farklılıkları bırakıp, biraraya gelebiliyorsak, sektörün büyüklüğü buradadır" diye konuştu.

Türk hazır giyim sektörünün geleneksel fuarı IIFF'nin tanıtımı için 14 ihracatçı birlik ve dernekleri dün sabah Ritz Carlton Oteli'nde bir araya geldi.Tanıtım da Caraline Giyim de yer aldı. CNR Expo'da 8-10 Şubat'ta kapılarını açacak olan fuarın tanıtımı için İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD) Başkanı Reha Erekli ve Türkiye Denim Sanayicileri Derneği Başkanı Nedim Özbek'in de aralarında olduğu 14 dernek ve birlik başkanı toplantıda hazır bulundu.

Fuar için İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak dünyanın önde gelen çok katlı mağazacılık şirketleri arasındaki 800 büyük alıcıyı davet ettiklerini belirten İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Bunun dışında moda editörlerinin de yer aldığı 300 basın mensubunu davet ettik. Dünyaca ünlü Portekizli tasarımcı Fatima Lopez etkinliğin en önemli haberi. Japonya, Brezilya ve Portekiz de çok değer verdiğimiz ve önemli alıcıların geldiği bir ülke olacak" dedi.

TRİSAD Başkanı Reha Erekli ise fuara katılan her bir alt sektörün dünya hazır giyim piyasasının en önemli oyuncuları arasında bulunduğunu, bu sayede İstanbul'u moda merkezi haline getirmenin kolaylaşacağını söyledi. Erekli, "2010'da Kültür Başkenti olacak İstanbul'u daha öncesinde moda başkenti yapmak istiyoruz" dedi. Toplantıya katılan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ise 50 bin metrekarelik beş salonda gerçekleşecek fuar için öncelikli hedeflerinin Rusya, AB ülkeleri ve Japonya gibi ülkeler olduğunu söyledi. Erem, fuar için CNR Expo'da şimdilik beş salonun kullanılacağını belirterek, "Ağustos'ta bunu sekize, sonra da 11'e çıkaracağız. Bunun için iki salonu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nden kiralayabiliriz. İki salonu da biz yapacağız. Zamanla fuarı 15-20 salonluk bir potansiyele taşırsak, İstanbul'un diğer fuar alanlarından da faydalanabiliriz. Yani zamanla Tüyap da kiralanabilir" diye konuştu

Hiç yorum yok: