15 Ocak 2008 Salı

Tasarım finalistleri belirlendi yarışma 3 Kasım'da


Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından hazır giyim ve moda sektörüne yenilikçi, vizyon sahibi yeni tasarımcılar kazandırmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışmasının finalistleri belli oldu. Türkiye genelinden 150 tasarımcının başvuruda bulunduğu yarışmada finale girenler Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk tarafından cuma günü düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Ünlütürk, yarışma komitesi başkanı Emre Kızılgüneşler ve yarışma final defilesini gerçekleştirecek koreograf Öner Evez ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında, yarışmayla Türk hazır giyim ve moda sektörüne yetenekli, yenilikçi, vizyon sahibi ve yaratıcı yeni tasarımcılar kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Geçen yıl ilki düzenlenen yarışmayla bunda da başarılı olduklarını ve sektöre bir çok yeni ismin kazandırıldığını dile getiren Ünlütürk, moda tasarım yarışmasının ikincisinde de çok iyi sonuçlar elde edileceğini ifade etti. Ünlütürk, bu yıl 2007-2008 İlkbahar/Yaz sezonu moda akımları çerçevesinde ”uyanış” temasında bayan giyimi üzerine hazırlanmış koleksiyonlarla gerçekleştirilen yarışmaya 150 başvurunun yapıldığını bildirerek, şunları kaydetti:

Yarışmaya gönderilen tasarımlar arasında yapılan birinci ve ikinci değerlendirme aşamalarından sonra 6'sı İzmir, 5'i İstanbul, 1'i de Manisa'dan olmak üzere 12 finalist belirlendi. Belirlenen 12 finalist, sponsorlar ve destek veren firmalar aracılığıyla gerçekleştirilecek dikim aşamasından sonra 3 Kasım Cuma akşamı Uluslararası İzmir Fuar Alanında yapılacak defile ile koleksiyonlarını sunacaklar.” Koleksiyonların, koreograf Öner Evez tarafından aralarında Güzide Duran, Tülin Şahin, Arzu Pavlova'nın da bulunduğu ünlü mankenlerin katılımıyla organize edilecek defilede, tasarım ve hazır giyim dünyasının önemli isimlerinin yer alacağı jüri tarafından değerlendirileceğini belirten Ünlütürk, yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin üçüncüye de 2 bin dolar para ödülü verileceğini bildirdi. 2. EİB Moda Tasarım Yarışmasında finale kaldığı bildirilen tasarımcılar ise şöyle: “Deniz Delice, Selay Güleç, Simge Yükselen, Gonca Başçiftçi, Ayşen Işıkmen, Özlem Erkan (İzmir), Nilay Serin Tüysüz, Merve Gizem Becerikli, Mustafa Aydın, Ongun Ülker (İstanbul), İpek Aygül (Manisa).”(AA)

Hiç yorum yok: