10 Ocak 2008 Perşembe

Küresel ısınmayla incelen kışlıklar pahalıya mal oldu


Amerikalı giyim markası US Polo Assn.'in Ortadoğu ve Rusya'dan sonra Doğu Avrupa ve Afrika temsilciliklerini de alan Aydınlı Grup, 5 yıl içinde yurtiçinde 100 yurtdışında 50 mağaza açacak.

Tekstil alanında faaliyet gösteren Aydınlı Grup, US Polo Assn. markasının Ortadoğu ve Rusya'dan sonra Doğu Avrupa ve Afrika'daki temsilciliklerini de aldı. US Polo Assn.'nin dünya genelindeki 50 ana lisansöründen biri olan Aydınlı, tasarım kabiliyeti, üretim kapasitesi, uygun fiyat ve ürünlerin vitrinde başarı ile sunumundan dolayı temsilciliği almaya hak kazandı. US Polo Assn., aynı zamanda bu yıl başlattığı ev tekstili faaliyetine Türkiye'de de sürdürme kararı aldı. Markanın ev tekstili faaliyetini de yürütecek olan Aydınlı Grup, 2008 yılından itibaren mağaza ve satış noktaları açmaya başlayacak. US Polo Assn.'nin üretim konusunda alt lisansörü ise Aydın Örme olacak.

30 milyon dolarlık yatırım yapılacak

ABD Polo Birliği'nin alt kuruluşu olan U.S.P.A. Properties tarafından yönetilen US Polo Assn. markasının Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su David Cummings, Aydınlı Grup ile yaptıkları son işbirliği faaliyetine ilişkin dün İstanbul'da düzenlenen basın toplantısına katıldı. Cummings, dünya genelinde yılda 1 milyar dolar ciro gerçekleştiren US Polo Assn.'nin Türkiye ve çevre ülkelerde Aydınlı Grup ile on yıldır başarılı bir grafik çizdiğini belirtti. Cummings, "Aydınlı modayı en hızlı şekilde pazara sunarak çok iyi perakende satışı yapıyor. Dikey yapılı bir firma olduğu için uygun fiyat da sunuyorlar" dedi. US Polo Assn. markası ile Türkiye dahil 27 ülkede 700 milyonluk nüfusa hitap eden Aydınlı Grup ise hem ev tekstili hem de giyim için beş yılda toplam 30 milyon dolarlık yeni yatırım yapacak. Aydınlı, beş yılda yurtiçinde 100, yurtdışında da 50 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

Fiyatta erişilebilir bir noktada olacağız

US Polo Assn. Türkiye Genel Müdürü Levent Özkan, halen Türkiye'de 35, Rusya'da 10, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan ve Makedonya'da da 10 mağazaları bulunduğunu söyledi. Yeni pazarlar olarak Mısır, Romanya ve Ukrayna'yı düşündüklerini söyleyen Özkan, aralık'ta Mısır'da iki tane mağaza açacaklarını söyledi.Özkan, "Ukrayna'da beş mağazanın kontratını yaptık. Şubat 2008'de de Romanya'da ilk mağazayı açıyoruz. Bu yıl Türkiye'deki ciro hedefimiz ise 50 milyon dolar" dedi.

Ev tekstilinde giyimde olduğu gibi imajı yüksek ama fiyat açısından erişebilir bir yapıda olacaklarını söyleyen Özkan, üretimi ise alt lisansör olan Aydın Örme'nin yapacağını söyledi. Mağazalarda halı dışında her türlü ev tekstili ürünü satacaklarını söyleyen Özkan, "İlk etapta satış noktası şeklinde perakendeciliğe başlıyoruz. Sonrasında da sadece US Polo ev tekstili mağazaları açarız. İlk yıl ciro hedefimiz ise 5 milyon dolar" diye konuştu. Bu arada, Özkan Aydınlı Grup olarak markanın ticari hedefini tamamladıktan sonra Türkiye'de bir polo takımı kurmak istediklerini söyledi

Hiç yorum yok: