26 Ocak 2008 Cumartesi

Tüzmen: Tekstil ve konfeksiyon sektörüne çok güveniyorum/ " Artık marka yaratmaya başladık"


Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, tekstil ve konfeksiyon sektörüne çok güvendiğini, sektörün öneminin önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğine inandığını bildirdi.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ile İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birliğinin (İTHİB) Swissotel'de düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Tüzmen, tekstil ve konfeksiyon sektörünün bu yıl ihracatta 20 milyar doları yakalayacağını kaydetti.

Tüzmen, "Tekstil ve konfeksiyon, Türkiye ihracatının yüzde 25'ini yapıyor. Bu rakam, Türkiye'nin 1990'lı yıllardaki toplam ihracat rakamıdır" dedi.

Sektöre çok güvendiğini ifade eden Tüzmen, "Sektörün öneminin önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğine inanıyorum. Artık marka yaratmaya başladık" dedi.

ABD, Çin ve Japonya'nın 10 trilyon dolarlık dünya ticaretinden önemli pay aldığını, bu pazarlardaki ağırlığın mutlaka artırılması gerektiğini vurgulayan Tüzmen, şu anda çok az bir karlılıkla iş yapıldığını, ancak gelecek nesillere tekstil ve konfeksiyon sektörünü taşıyacak şekilde çalışmak gerektiğini kaydetti.

Sektörün yenilikleri yaşaması gerektiğini vurgulayan Tüzmen, "Sizler gerçek savaşçılarsınız. Ben de bugünlere savaşarak geldim. Arkam boş değil. Sizler de savaşıyorsunuz. Dünya çıplak dolaşmadıkça bu sektör yaşayacak. Savaşarak devam edeceğiz" şeklinde konouştu.

"made in"

İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise dünyada, AB'de satılan ürünlerde "made in" ibaresinin kullanımıyla ilgili bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Orakçıoğlu, hazırlanan bir rapora göre ihracatlarının yüzde 75'ini AB'ye, yüzde 27'sini Almanya'ya yaptıklarının ortaya çıktığını kaydederek, 6 yıllık süreçte Almanya'daki pazar paylarını katma değerli ürün satışını artırarak koruyabildiklerini, İtalya'nın ise bu dönemde yüzde 36 pazar payı kaybettiğini söyledi.

Orakçıoğlu, İstanbul Moda Akademisi'ni önümüzdeki aylarda eğitime açacaklarını da bildirdi.

İTHİB Başkanı İsmail Gülle de sahnenin arkasında yer alan İHKİB ve İTHİB afişlerinin altındaki "Ruh ikizleri" yazısına değinerek, "Biz tekstil ve konfeksiyon sektörü olarak 2 ayrı bedende ruh ikizini bu salonda buluşturmaya karar verdik. Bu 2 sektör elmanın 2 yarısı kadar yakın" dedi.

Hiç yorum yok: