9 Ocak 2008 Çarşamba

İngiliz kadınları Sivaslı tekstilci giydiriyor


Dünyanın en büyük uluslararası araştırma kuruluşlarından “Research and Markets”, Sivaslı işadamı Cafer Mahiroğlu’nun sahibi olduğu Armondi firmasını İngiltere’nin en önemli konfeksiyon üreticileri arasında gösterdi.
Aralarında çok sayıda uluslararası yatırımcının da bulunduğu abonelerine yönelik raporlar hazırlayan kuruluş, İngiltere’nin en büyük 114 konfeksiyon üreticisini mercek altına aldığı, “Key Data on 114 Leading Clothing Manufacturers- En önemli 114 konfeksiyon üreticisi” başlıklı çalışmasında, Armondi firmasını ilk 5 firma arasında gösterdi. Kuruluşun İngiltere’deki pazar hacmi 20 milyar sterlinin üzerinde olan perakende giyim sektörünün anahtar firmaları arasında gösterdiği Armondi Limited, ülkenin en önemli giyim mağazaları zincirlerine üretim yapıyor.

Firma, aralarında Evans, Wallis, Dorothy Perkins ve Top Shop gibi mağazalarla bunların bağlı olduğu Arcadia Group’un yanı sıra BHS, Next, New Look, Sellect, Tesco ve Matalan gibi diğer önemli mağaza zincirlerine kadın giyimi üretimi yapıyor. Türkiye ve Romanya’da bulunan toplam 3 fabrikasında üretim yapan Armondi'de 3 bini aşkın kişi çalışıyor. Üç fabrikasında yıllık 150 milyon dolarlık ciro yapan Armondi'de ayda 500 bin parça kadın giysisi üretiliyor.

Türkiye'de maliyet girdilerinin yüksek olması rekabet şansını etkilemeye başlayınca üretimlerini ağırlıklı olarak Romanya'da gerçekleştirmeye başladıklarını aktaran Cafer Mahiroğlu, "Zaman zaman tanınmış moda dergilerine konu olan tasarımlarımız ve üretimdeki kalitemiz, bize büyük mağaza zincirlerinin kapılarını açtı. Bugün İngiliz perakende mağazalarının hemen tamamında bizim üretimimiz olan ürünlere rastlayabilirsiniz” diye konuştu.

Hiç yorum yok: