22 Ocak 2008 Salı

TÜRK MARKALARININ TOKYO`DAKİ GÖSTERİSİ



Türk konfeksiyon, deri konfeksiyon ,ayakkabı, saraciye ve kumaş sektöründe son yıllarda ihracatı arttırmak ve pazar yelpazesini genişletmek amacıyla çalışmalarda bulunulmuş bu çerçevede Japonya’da yapılan piyasa araştırmaları neticesinde Japonya pazarının adı geçen sektörler açısından gelişime açık bir pazar olduğu anlaşılmıştır.

Ayrıca aynı sektorlerde yakın rakiplerimiz olan İtalya, İspanya ve Fransa Tokyo’da 10 yılı aşkın bir süredir otel fuarı düzenlemektedir. Bu gelişmeler ışığında, Japonya’nın Tokyo kentinde fuar düzenlenmesinin sektör açısından faydalı olacağı görülmüştür. 

Bu amaçla bu yıl ilkini 08-10 Şubat 2006 tarihleri arasında Akasaka Prince Hotel’de düzenlediğimiz Tokyo Türk Moda Fuarının ikincisi 32 firma ve 6 tasarımcınin katılımı ile 11 Ekim 2006 Çarsamba günü Sayın Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen tarafindan acılmıstır. Üc gün sürecek olan ve 13 Ekim`de son bulacak olan fuara toplam 38 Türk katılımcısı iştirak etmistir. Katılımcı firmalar arasında Damat-Tween, İpekyol, Desa, Perspective, Balizza, İnci Deri, Sunset, Matraş, Derri, Tess, Tanatar, Aksu, Altınyıldız, Söktaş gibi Türkiye’nin önde gelen firmalarının yanısıra, Hakan YILDIRIM, Arzu KAPROL, Nej, Baha Kutan, Hatice Gökçe gibi başarılı tasarımcılarımız yer almışlardır.

Fuar için yürütülen basın-tanıtım faaliyetlerinin bir parçası olarak, fuar reklamları Japonya’nın önde gelen gazetelerinden, WWD Japan, Fashion Hanbai, Senken Shimbum, Nihon Senni Shimbun, Hikaku Kogyo Shimbun, Senni News, Senni Journal, Footwear Press, Leather Fashion, Shoes Post, Chunichi Forum, Senken Shimbun, Bagazine, Japan Leather Journal, Nikkei Marketing Journal, Fuji Sankei Business gazetelerinde belirlenen takvim çerçevesinde ilanlar verilmistir.

Fuar ile eş zamanlı olarak, Türk firmalarını uluslararası platforma taşımak ve bu arenada var olmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan dünyanın ilk devlet destekli marka destek programı TURQUALITY®, etkinlikleri kapsamında 12 Ekim 2006 akşamı Prince Park Tower Hotelde HÜSEYİN ÇAĞLAYAN defilesi düzenlenecektir. Ayrıca Sendagaya Shibuya’da yer alan TAKASHIMAYA SHİNJUKU’da, TURQUALITY etiketli firmaları için ayrılmış ve satış yapılacak olan standın açılışı yapılacaktır.

Dünyanın ilk devlet destekli marka geliştirme programı TURQUALITY®, Türk şirketlerinin uluslararası perakende pazarlarına girişlerini destekleyecek ilk çalışmasını Japonya’nın başkenti Tokyo’da hayata geçiriyor. Bu çerçevede, TURQUALITY® kapsamındaki Türk markaları Takashimaya mağazasında Japon tüketicilerle buluşuyor. Ayrıca, dünyaca tanınan ve TURQUALITY® tarafından desteklenen tasarımcılar Hüseyin Çağlayan, Dice Kayek ile Atıl Kutoğlu ile birlikte başarılı tasarımcılarımız Hakan Yıldırım, Arzu Kaprol, Özlem Süer’in ürünleri de aynı mağazada sergilenecek.

TURQUALITY® ve Takashimaya departman mağazalarının birlikte geliştirdikleri uygulama çerçevesinde, Türk hazır giyim markalarının Japon tüketicilerle doğrudan buluşmasına olanak tanınıyor. TURQUALITY®/Marka destek programı kapsamında bulunan firmalarımızdan DAMAT&TWEEN, DERRI, İNCİ, MACHKA, MAVİ, NETWORK ve VIVAVENETO markalı ürünler Takashimaya mağazalarında Japon tüketicilerin beğenisine sunulacak.

Hiç yorum yok: