9 Ocak 2008 Çarşamba

İngilizleri gözüne kestiren Egeli hazır giyimci ekimde Londra'da


Egeli hazırgiyimci ve konfeksiyoncular, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İTKİB) 2-3 Ekim'de Londra'da yapacağı butik kumaş fuarı İngiltere'ye ürün satmanın yollarını arayacak. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, büyük hacimli alımları tercih eden İngilizlere ulaşmak için fuarın önem taşıdığını söyledi.

Önceki akşam Ege İhracatçı Birlikleri'nde yapılan hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatçılarının ödül töreninde konuşan Eskinazi, daha önce "Turkish Fashion Break" adıyla düzenledikleri yurtdışı etkinlikleri artık "Marka Ticaret Heyeti" olarak organize ettikleri ve bu şekilde Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan masrafların yüzde 50 oranında teşvik aldıklarını söyledi.

Hazırgiyimde "full packet" olarak adlandırılan yeni bir trend başladığını belirten Eskinazi, "Alıcılar ürünleri tek bir müşteriden almak istiyor. Biz de bu trende uygun çalışabiliriz. Ayrıca İngiltere büyük bir alıcı. Bizim üretim şeklimize uygun olarak yüklü miktarda alım yapıyor. Londra'da yapılacak butik fuar ile iyi fırsat yakalarız. Güzel bir defile organize edeceğiz. Önce başvuran katılımcı, beğendiği standı alabilecek" dedi.

'Kucağımızda bomba var'
Düzenledikleri moda tasarım yarışmasına çok sayıda katılım olduğunu belirten Eskinazi, sonbahar aylarında İtalyan alım heyetlerinin İzmir'e geleceğini söyledi.

Döviz kurlarında yaşanan düşüşe dikkat çeken Eskinazi, "Kur düştükçe katmadeğerlerimiz de düşüyor. Kucağımızda bomba var. Kimin elinde patlayacağı belli değil. 'Ekonomi iyiye gidiyor' söylemine rağmen Avrupa Birliği'nin en yoksulları sıralamasındayız. Dua edelim, tekstil sektörümüz sağlam. Bu sayede konfeksiyon sektörü olarak ömrümüzü uzatabiliyoruz. Firmalarımız sıkıntıyı aşmak için yurtdışına gidiyor. Nasıl kumaş ithal edip üretim yapıyorsanız, konfeksiyon dikimi de dışarıda yapılabilir. Buna engel olamazsınız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen törende Ege Hazir Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'ne üye firmalara platin, altın, gümüş ve bronz ödülleri verildi. Platin ödülü Üniteks Tekstil, VF Ege Giyim, Roteks Tekstil ve Lay Tekstil aldı.

Hiç yorum yok: