25 Ocak 2008 Cuma

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, kuruldu


Tekstil ve hazır giyim sektöründen 13 derneğin bir araya getiren Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, kuruldu.

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonunun kuruluşuna ilişkin yapılan imza töreninde konuşan Kahraman Öztürk, Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olan tekstil ve hazır giyimin ülke ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağladığını anlattı. Sektörün 14 milyar dolar ihracatı ve 1 milyonun üzerinde çalışanı ile sosyal barışa, işe ve aşa önemli bir destek verdiğini dile getiren Öztürk, sektördeki derneklerin bir araya gelerek yaptığı ilk oluşumun, İstanbul Fashion (İF) olduğunu anımsattı.

Öztürk, sektörün ekonomik sıkıntı içinde olduğunu ifade ederek, "İstihdam sıkıntısı, işverenin üzerindeki enerji, döviz kurları gibi sorunlar... Bütün bunlar ekonomik anlamda zorluklar yaratıyor" diye konuştu.

Bu durumda, üretimden vazgeçilmemesi gerektiğini, sektörün göz ardı edilemeyeceğini, kaybedilemeyeceğini ifade eden Öztürk, "Sıkıntılar aşılırsa, devlet gerekli desteği verirse ihracatta hedeflediğimiz 100 milyar doların geçmişte kalan rakamlar olacağını çok yakında göreceğiz" dedi.

"Cumhuriyet tarihinde ilk"

Bölgesel sektör dernekleri olarak güçlerini bir araya koyarak, cumhuriyet tarihinin "ilk" Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonunu kurduklarını anlatan Öztürk, böylece bu dernekleri "nüfusa kaydetmiş" olduklarını söyledi.

Öztürk, bugün 13 olan dernek sayısının önümüzdeki günlerde daha da artacağını belirterek, İF Konseyi üyelerinin genel kurullarını yetiştiremedikleri için federasyona katılamadıklarını, onların da en yakın zamanda federasyona üye olacaklarını kaydetti.

"Misyonumuz üretimin, bölgesel ve sektörel teşviklerin arkasında durmak. Bugün bunlara sahip çıkmazsak yarın sektör ve hükümet olarak iş arayanlara hesap veremeyiz" diyen Öztürk, Türkiye'nin moda konusundaki deneyimlerini Avrupa ile paylaşma konusunda projeler ürettiklerine işaret etti.

Türkiye'yi bir marka ülke yapmayı, İstanbul'u moda merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Öztürk, bu doğrultuda moda fuarları düzenleyeceklerini ifade etti.

Kahraman Öztürk, ulusal ve uluslararası platformlarda kendilerini tanıtmak ve hazır giyimi ön plana çıkarmak amacıyla İF Magazin Dergisi ile İF TV'nin 2008 yılının Ocak ayından itibaren faaliyet geçeceğini bildirdi.

Bir soru üzerine Öztürk, federasyonun merkezinin Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD) olacağını ve şu anda kaynak sorunları olmadığını anlattı.

Hiç yorum yok: