9 Ocak 2008 Çarşamba

Hazırgiyimciler Hollanda yolcusu


Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 6-7 Kasım 2006 tarihlerinde Hollanda'ya marka ticaret heyeti organizasyonu düzenleyecek. Turkish Fashion Break “Bir Kahve Molası Ticaret” sloganıyla 2001 yılından beri hazırgiyim ve konfeksiyon pazarında önemli alıcı ülkelere “ticaret heyeti organizasyonu” düzenleyerek Ege Bölgesi’nin konfeksiyon ihracatını iki katına çıkaran birlik, bu kez Hollanda’yı hedef olarak seçti.

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Vekili Aziz Ercan Çelikli, 2003 yılında Hollanda’ya yönelik gerçekleştirilen organizasyon sayesinde Ege Bölgesi’nin Hollanda’ya konfeksiyon ihracatında ciddi artış sağladığını, bu nedenle doğru pazar olarak gördükleri Hollanda’ya 6-7 Kasım tarihleri arasında marka ticaret heyeti organizasyonu gerçekleştirme kararı aldıklarını belirtti.

Hollanda’nın AB ülkeleri arasında yıllık 8.8 milyar euroluk hazırgiyim ve konfeksiyon ürünleri tüketimi ile 6'ncı büyük tüketici konumunda olduğunu söyleyen Çelikli, son yıllarda İspanya, Fransa ve Hollanda’da tüketim hacmi açısından belirgin ölçüde bir artış olmamasına rağmen 2006 yılından itibaren bu ülkelerde hazırgiyim ve konfeksiyon ürünlerine yönelik talebin yeniden ivme kazanacağının tahmin edildiğini ifade ederek Hollanda'nın yıllık 4.2 milyar euroluk hazırgiyim ve konfeksiyon ürünleri ithalatı ile Avrupa Birliği ülkeleri arasında 6'ncı sırada yer aldığını kaydetti.

Çelikli, “Türkiye’nin Hollanda’ya yönelik hazırgiyim ve konfeksiyon ürünleri ihracatı dikkate alındığında, ülkemizden 2005 yılında 901 milyon dolar olan ihracatın, 2006 yılında 1 milyar doları aşması, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin 2005 yılında gerçekleştirdiği 84 milyon 21 bin dolarlık ihracatın ise 100 milyon doları geçmesi için hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatçılarımızı 'Marka Ticaret Heyeti Organizasyonu'na katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Amsterdam’da bugüne kadar düzenlenen “Turkish Fashion Break” organizasyonlarındaki sunum tarzından daha farklı bir konsept ortaya koyacaklarını söyleyen Çelikli, organizasyonun butik fuar tadında olacağını belirtti. Çelikli, "Söz konusu organizasyona, kendi markası olan ve uluslararası standartlara uygun dokuma veya örme konfeksiyon ürünleri ile deri konfeksiyon ve ayakkabı imal ve yıllık en az 200 bin dolarlık ihracat yapan firmalar iştirak edebilecek” dedi.

Hiç yorum yok: