8 Ocak 2008 Salı

Genç Moda Tasarımcıları Yarışması


Dünyaca ünlü bir moda tasarımcısı olmak için size harekete geçme fırsatı…

Arzu Kaprol, Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Hatice Gökçe ve Ümit Ünal gibi tasarımcıları moda dünyasına kazandıran ITKIB, 16.Genç Moda Tasarımcıları Yarışması ile bu yıl bir kez daha geleceğin genç moda tasarımcılarını arıyor.

2008 İlkbahar – Yaz Sezonu moda akımlarına göre ÖDÜL temasını yansıtacağınız ve Kadın veya Erkek üzerine hazırlayacağınız koleksiyonunuz ile hayalleriniz harekete geçsin.

--------------------------

KİMLER BAŞVURABİLİR ?

- T.C vatandaşı olan,
- En az lise mezunu ve 35 yaşından gün almamış,
- Türk moda çevresinde tanınan bir isim veya marka olmayıp, hazır giyim sektöründe kendi adına kayıtlı ticari bir iş yerine sahip olmayan
- İTKİB’in daha önce düzenlendiği yarışmalarda ilk üç dereceye girmemiş olan herkes bu yarışmaya katılabilir.

--------------------------------

YARIŞMA AŞAMALARI

Yarışmacıları Bilgilendirme Toplantısı
21 Aralık 2006 Perşembe günü saat: 10:00’da İTKİB Dış Ticaret Kompleksi Konferans Salonu’nda HAKAN YILDIRIM tarafından yarışmanın teması olarak belirlenen “ÖDÜL” hakkında yarışmacılara seminer verilecektir.

Yarışma Sunum Dosyaları
Yarışma sunum dosyaları en geç 26 Şubat 2007 Pazartesi gününe kadar İTKİB iletişim ofisine teslim edilecektir. Eksik doldurulan ve/veya son teslim tarihinden sonra ulaşan sunum dosyaları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Katılımcıların sunum dosyalarında bulunması gerekenler:

A. Başvuru Formları
Bu formlar, başvuru broşüründe yer alır. Yarışmacılar başvuru formlarını, tasarım alanında fotoğraflı kısa özgeçmişlerini, öğrenci belgesi veya diploma fotokopisini, tasarım ve diğer görsel malzemenin tasarımcıya ait olduğunu belirten imzalı bir yazı ile teslim edeceklerdir. Internet yoluyla başvuru yapılamamaktadır.

B. Koleksiyon Sunum Dosyası
Yarışmacılar, koleksiyonlarını 2008 İlkbahar - Yaz sezonu moda akımlarına göre KADIN veya ERKEK olmak üzere tek kategoride hazırlayacaklardır.

Dosyada bulunması gerekenler:
- 6 adet 35 x 50 cm. ölçülerinde artistik ve teknik çizim
- Kullanılacak kumaş örnekleri
- Tamamlayıcı aksesuarlar

C. Kavramsal Yaklaşım
Sunum dosyasında, yarışmacının tasarımını düşünsel, estetik ve teknik boyutlarıyla açıklayan; fotoğraf, kısa film ya da yazılı metin gerekmektedir.

BİRİNCİ AŞAMA
Başvuruların ilk değerlendirilmesi 28 Şubat 2007 Çarşamba günü yapılacak ve tüm katılımcıların sunum dosyaları incelenerek ilk 30 finalist belirlenecektir.

Not: Sonuçlar telefon ya da internet yoluyla duyurulacaktır.

Değerlendirme Ölçütleri
- Tasarımların konsepte uygunluğu
- Yarışmacıların yaratıcılık düzeyi
- Malzeme seçiminde (kumaş-aksesuar vs) yaratıcılık, malzeme-tasarım uyumu
- Tasarımların uygulanabilirliği ve giyilebilirliği

İKİNCİ AŞAMA
02 Mart 2007 Cuma günü yapılacak sözlü görüşmede ilk 30 yarışmacıdan koleksiyonlarının sunumlarını yapmaları istenecek ve bu görüşmeler sonucunda 10 finalist belirlenecektir.

-------------------------------------------------------------

JURİ ÖZEL SUNUMU

07 Haziran 2007 Perşembe günü yapılacak olan juri özel sunumunda 10 finalistini, 6’şar giysiden oluşan kolesiyonları isim verilmeden, başvuru numaraları belirtilerek sunulacaktır. Bu sunumun sonunda jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda dereceye giren tasarımcılar belirlenecektir.

08 Haziran 2007 Cuma akşamı İTKİB tarafından düzenlenecek olan defilede 10 finalistin koleksiyonları Türk ve yabancı basın mensuplarının yanı sıra, iş ve moda dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan seçkin davetlilere sunulacaktır. Defileyi takiben dereceye giren finalistlere ödülleri törenle verilecektir.

Not: Jüri Özel Sunumu ile Defile ve Ödül Töreni’nin tarihleri İTKİB tarafından değiştirilebilir.

-------------------------------------------------------------

ÖDÜLLER

16. İTKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda dereceye giren ilk üç finaliste verilecek ödüller:

1) Eğitim Ödülü
Yurt dışında 1 yıllık eğitim bursu

NOT: Yurt dışı eğitimi için dereceye giren finalistlerin yabancı dil seviyelerini TOEFL ve/veya benzeri değerlendirmelerle belgelemeleri gerekmektedir. Eğitim bursu için ülke ve okul seçimi İTKİB tarafından yapılacaktır.

2) Para Ödülleri

Birincilik Ödülü: 10.000 USD
İkincilik Ödülü: 7.500 USD
Üçüncülük Ödülü: 5.000 USD

Not: Para Ödülü, dereceye giren finalistlerin yurt dışında 1 yıllık eğitim bursunu kabul etmeleri halinde verilecektir.

Katılımcı Yükümlülükleri
- Finale kalan 10 yarışmacı, koleksiyonlarının kullanım haklarını bir yıl süre ile hiçbir koşul öne sürmeksizin sözleşme ile İTKİB’e devretmiş sayılacaklardır,
- Yarışma sonrası dereceye giren finalistler verilecek ödüller dışında İTKİB’den hiçbir talepte bulunamazlar.
- Dereceye giren finalistlerin yurt dışında 1 yıllık eğitim bursunu kabul etmemeleri durumunda para ödülü İTKİB tarafından geri alınacaktır.

Hiç yorum yok: