8 Ocak 2008 Salı

Farklı gelir gruplarına XL markalar yaratacak


Sumak XL Fashion markası ile üst gelir grubuna yönelik büyük beden kıyafetler üreten Sumak Giyim, 2007'de orta gelir grubu için Blaze markasını piyasaya sunacak.

Türkiye'nin ilk büyük beden kadın giyim markalarından olan Sumak, yeni mağazalar açmak için harekete geçti. 1970 yılında büyük beden giyim pazarındaki boşluğu görerek üretime başlayan firma, 3 olan mağaza sayısını beş yıl içinde 15'e çıkarmayı planlıyor. İstanbul'dan başlayarak İzmir, Bursa, Antalya ve Ankara'da mağazalar açmayı planladıklarını söyleyen Ali Rıza Tatlısumak, "Türkiye'de daha çok noktada bulunmak ve yaygın bir marka olmak için 2002 yılından itibaren yoğun bir çalışma içindeyiz. Bir taraftan yeni mağazalar açarken diğer taraftan da sanal mağaza ile internet üzerinden satışa başlama planları yapıyoruz. Sanal mağazamızı kasım ayı içinde devreye sokmayı düşünüyoruz" dedi.

Sumak XL Fashion markası ile üst gelir grubuna yönelik büyük beden kıyafetler üreten Sumak Giyim, farklı gelir gruplarına yönelik yeni markalar yaratmak için de yoğun bir çalışma içinde. Firma orta gelir grubuna yönelik olarak hazırlanan "Blaze" markasını 2007 sezonunda piyasaya sunacak. Koleksiyon geliştikçe tüketicilerin isteklerine daha fazla cevap verir hale geldiklerini ve bu sayede diğer büyük beden imalatı yapan firmaların önüne geçtiklerini vurgulayan Tatlısumak, "Sektörün yaşadığı sıkıntıları yaşamadan bu kötü dönemi atlatmak için durmaksızın yenileniyoruz" dedi. Sumak Giyim'in, tasarımdan modele, üretimden satışa kadar 110 kişilik bir kadrosu bulunuyor.

Şirketin yönetimini 15 yıl önce babasından devralan Ali Rıza Tatlısumak, son dönemde Türk kadınının giderek kilo aldığını, bu sayede satışlarının sürekli arttığını belirtti. Sumak XL Fashion markası için her yıl 44-54 beden arasındaki kadınlara yönelik 250 parçalık bir koleksiyon oluşturduklarını aktaran Tatlısumak, "Türkiye genelinde 106 satış noktamız var. Almanya, Avusturya, İspanya, Yunanistan, Malta, Kıbrıs, Suriye, Ukrayna, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Lübnan, İsrail, Mısır, Katar, Türkmenistan, Tunus, İran ve Kuveyt’in aralarında bulunduğu birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Hiç yorum yok: