5 Ocak 2008 Cumartesi

Şerife Ünal Ford'un Spor Giysilerini Tasarlayacak


Yeni Ford Focus'un iç tasarımını yapan Şerife Ünal, Cenevre'de Ford'un yıldızları olan Ford ST ve Konsept model SAV'a da damgasını vurdu. İki modelin de iç tasarımını ve dış renklerini seçen Ünal gösterdiği başarı sonucunda, Ford markalı kıyafetlerin de tasarımını yapacak.

Cenevre fuarında görüştüğümüz Ünal, Ford Focus'tan sonra C segmentindeki tüm araçların iç tasarımından sorumlu olduğunu belirterek, 'Fuarda sergilenen Ford ST ve şov otomobili SAV'ın da gerek renkleri gerek kullanılan malzeme ve tasarımında büyük katkım var' dedi.

Otomobilin içini tasarlarken spor ayakkabılardan esinlendiğini hatırlatan Ünal, özellikle konsept aracın renkleri ve malzemelerinde bunun çok etkisi olduğunu söyledi.

Ünal, şöyle konuştu: 'Günümüzde spor ayakkabı sektörü çok hızlı ilerliyor. Gerek kullandıkları malzemeler, gerekse renkler ve tasarımlar çok etkileyici. Ben bunu otomobillere yansıtıyorum. Özellikle konsept modelde bunu gösterdim. Turuncu ve gri kombinasyonu ile kullandığım malzemeler son model bir spor ayakkabı gibi oldu. Otomobili görenler çok beğendi ve iyi tepkiler aldım.'

Ünal, imzasını attığı iki projede İtalyan tasarımcılarla birlikte çalıştıklarını kaydederek, 'Artık Ford'un C segmentindeki modelleri benden soruluyor' diye konuştu.

Hiç yorum yok: