8 Ocak 2008 Salı

Egeli ihracatçının hedefi İngiltere'ye 100 milyon dolarlık ihracat


Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Başkanı Jak Eskinazi, Ege Bölgesi'nden bu yıl İngiltere'ye 100 milyon dolarlık konfeksiyon ihracatı yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

Kendi markası ile hazırgiyim ihracatı yapan EHKİB üyesi 15 firmanın 02-03 Ekim 2007 tarihlerinde Londra’da “Turkish Fashion Break Londra 2007” Marka Ticaret Heyeti organizasyonuna katıldıklarını söyleyen Eskinazi dün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ihracatını artırmak için görücüye çıktıklarını ifade etti.

İngiltere başta olmak üzere AB’ye ihracatlarını artıracak başarılı bir organizasyona imza attıklarını dile getiren Eskinazi, "5 Ekim 2007 itibariyle Ege Bölgesi'nden İngiltere'ye yönelik konfeksiyon ihracatımız 49.4 milyon dolar tutarında. Sektörün amacı, İngiltere'deki etkinlik süresince gerçekleştirilen bağlantılar sonucunda bu rakamı 100 milyon doların üzerine çıkarmak" diye konuştu. Eskinazi, Türk hazırgiyim ürünleri ihracatının 2006 yılında toplam ihracat içerisinde yüzde 16'lık pay ile 14 milyar dolara ulaştığını kaydetti. Türkiye’nin 2006 yılında İngiltere’ye gerçekleştirdiği hazırgiyim ihracatının ise 2.3 milyar dolara ulaştığı bilgisini veren Eskinazi, "Amacımız Türkiye’nin toplam hazırgiyim ihracatında yaklaşık yüzde 16’lık bir paya karşılık gelen bu rakamın artmasına katkıda bulunmak" dedi.

Hiç yorum yok: