8 Ocak 2008 Salı

Edirne Serhat Koleji


Edirne Serhat Koleji, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Edirne'ye göç eden ve iş bulamadığından mağdur olan aileler için kıyafet kampanyası düzenledi.

Okul Müdürü Mustafa Üsküplü, okulda düzenlenen törende, Okul Aile Birliğinin kış mevsiminin gelmesi nedeniyle ihtiyaç sahibi aileler için kıyafet yardımı kampanyası düzenlediğini bildirdi.

Toplanan kıyafetlerin erkek, kadın ve çocuk diye ayrılarak paketlendiğini ifade eden Üsküplü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından da ihtiyaç sahibi aileleri belirlediklerini söyledi.

Kıyafetleri bayramdan önce ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirten Üsküplü, ''İhtiyaç sahiplerini belirlerken Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden ilimize göç etmiş, fakat ailesini geçindirebilecek iş bulamamış kişiler olmasına dikkat ettik'' dedi.

İlk etapta 50 aileye yardım edeceklerini ifade eden Üsküplü, şunları kaydetti:

''Böylece ülkemizin doğusuyla batısının, kuzeyiyle güneyinin et ile tırnak gibi ayrılmaz olduğunu, dün olduğumuz gibi bugün ve yarın da kardeş olarak yaşayacağımızı göstermek istedik. Kavga çıkarmak isteyenlere karşı, ayrımcılık yapmak isteyenlere karşı ezeli kardeşliğimize zarar vermek isteyenlere karşı sevgimizi, birlikteliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirici çalışmalar yapmamız gerekiyor.''

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Sema Göy de kampanyaya velilerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, şu anda 200'den fazla kıyafet paketi oluştuğunu bildirdi.

Bu paketleri kısa sürede sahiplerine ulaştıracaklarını anlatan Göy, bu tür yardımların devam edeceğini kaydetti.

Hiç yorum yok: