8 Ocak 2008 Salı

Doğruöz, katalog çekimi için Eskişehir'i seçti


Doğruöz Giyim Tekstil ve Ticaret AŞ, katalog çekimleri için bu yıl ilk kez fabrikasının bulunduğu şehir olan Eskişehir’i tercih etti. Bu tercihte, son yıllarda kentte yaşanan değişim etkili oldu.

Doğruöz Giyim Tekstil ve Ticaret AŞ, fabrikalarının bulunduğu kentte ilk kez katalog çekimlerini yaptırdı. Çekimlerde biri Brezilyalı diğeri de Çek Cumhuriyeti’nden gelen 2 manken ürünleri kataloglara yansıttı. Doğruöz firmasının mekân olarak Eskişehir’i tercih etmesinde etken, sadece fabrikalarının bu kentte olması değil Eskişehir’in son yıllarda değişen yüzü oldu.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Doğruöz Giyim Tekstil ve Ticaret AŞ, 1984 yılından bu yana ağırlıklı olarak erkek takım elbise üzerine üretim yapıyor. 500 çalışanı olan Doğruöz, yıllık 180 bin adet takım elbise üretim kapasitesine sahip. Üretimin yarısı iç piyasaya yarısı da Yunanistan, İsrail, Amerika Birleşik Devletleri, İsveç ve Danimarka gibi ülkelere ihraç ediliyor.

Erkek giyiminin yanı sıra az da olsa bayan giysilerinin üretiminin yapıldığı Doğruöz Giyim Tekstil ve Ticaret AŞ, ürünlerinin tanıtımı için hazırlayacağı katalog çekimlerinde mekân olarak bu yıl Eskişehir’i tercih etti. 2 günlük yoğun bir tempoda gerçekleştirilen çekimler Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu'ndaki Japon Bahçesi’nde başladı. Ardından çekimlere İsmet İnönü Caddesi’ndeki eski fabrikaların eğlence merkezlerine dönüştürüldüğü yerlerden biri olan 222 Park’ta devam edildi. Doğruöz, katalog çekimlerini son olarak kent merkezinde Porsuk Çayı etrafındaki heykellerin bulunduğu mekânlarda gerçekleştirdi.

Doğruöz Giyim Tekstil ve Ticaret Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Doğruöz, katalog çekimlerini başarıyla tamamladıklarını ve çekim mekânı olarak İstanbul yerine Eskişehir’i tercih etmelerinin isabetli bir karar olduğunu belirtti. Nihal Doğruöz, ilk kez fabrikalarının bulunduğu Eskişehir’de katalog çekimleri yaptıklarını, Ajans Code’nin organizasyonuyla mankenlerin 34 erkek ve 12 bayan kıyafetini kataloğa yansıttıklarını kaydetti.

Kentin görünümü değişti

Eskişehir’in son yıllarda çehresi değişti. Porsuk Çayı Projesi kapsamında yapılan yeni düzenlemeler ve konulan heykeller kente değişik görünüm kazandırdı. Artık Eskişehir’de yaşayanlar ya da diğer kentlerden gelen insanlar Eskişehir hatırası olarak heykellerin önünde, Köprübaşı semtindeki mevsimlik olarak konulan rengârenk çiçekler ve palmiye ağaçlarının yanında, Porsuk Çayı kıyısında fotoğraf çektiriyor.

Doğruöz, katalog çekimlerinde Eskişehir’de mekân bulmakta zorlanmadı. Doğruöz, Eskişehir’in bir firması. 1984 yılından bu yana faaliyetini sürdürüyor. Ancak ilk kez katalog çekimlerinde Eskişehir’i tercih ediyor. Bu tercihin en büyük nedeni Eskişehir’in değişen çehresi. Avrupa kenti görünümüne bürünen Eskişehir, katalog çekimleri için tercih edilen bir kent oldu.

Büyükerşen'den heykel tepkisi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin bir yandan Porsuk Çayı üzerindeki yaya ve araç köprülerini yıkıp yerine yenilerini yapma çalışmaları sürerken bir yandan da kentin değişik yerlerine heykeller konuluyor. Son olarak İsmet İnönü Caddesi’ne bankta oturup sohbet eden 2 kadın heykeli konuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, konulan heykellerin kente değişik bir görünüm kazandırdığını ancak bazı kişilerin bunlara zarar verdiğini belirtti. Yenikent Parkı’na koydukları Babalara Saygı heykelini verilen zararlar nedeniyle kaldırmak zorunda kaldıklarını ifade eden Büyükerşen, bu kişilerin psikolojik sorunlarının olduğunu söyledi.

Kent insanlarından bazıları gelişmelerin farkında olmayabilir. Ancak Eskişehirli de olsa bir firmanın katalog çekimleri için bu kenti tercih etmesi bence önemli. Yapılanlara sahip çıkmak da Eskişehir’de yaşayan herkesin görevi. Heykelleri kırıp-dökmek, Porsuk Çayı’nın kirliliğini anlatmak için kovadaki suda balık tutmaya çalışan yaşlı adam heykelinin oltasını kırmak, dikilen ağaçları kökünden söküp atmak kimseye yarar getirmez, aksine bu kente büyük zarar verir. Eskişehirliler yapılanlara sahip çıkmalı, yapılanı yıkanları engellemeli.

Hiç yorum yok: