7 Ocak 2008 Pazartesi

Cicikom, iç giyim ve bluz üretimine yöneldi


Pijama ve gecelik üretiminde Türkiye'nin önde gelen firmalarından Cicikom Tekstil, bayan dış ve iç giyim üretimine yöneldi. Cicikom Tekstil'in sahibi Faruk Ünlü, şu an 3 olan mağaza sayısını 2 yılda 20'ye çıkaracaklarını ifade etti.

Buca Ege Giyim OSB'de 1.5 milyon Euro'ya mal olan yeni tesislerinde sadece bayan bluz üretimi yapılacağını anlatan Ünlü, "Ayrıca Çınarlı'daki tesisimizde de üretim devam ediyor. 2008'e kadar üretimde yüzde 120'lik bir artış olmasını hedefliyoruz. Yılda 1 milyon 500 bin adet bayan bluz, 250 bin adet bayan pijama ve 200 bin adet de iç giyim üretimimiz var. İç giyimde dikişsiz üretim tekniği ile çalışıyoruz. Bunun için 500 bin Euro'luk yatırım yaptık" dedi.

1987'de ikinci jenerasyon olarak işe başladıktan sonra fabrikasyon ürettiklerini hatırlatan Ünlü, "1989'dan beri bilgisayar teknolojisini kullanıyoruz. 1990'dan sonra da Avrupa'daki müşterilerimiz için üretim yapmaya başladık. 2003'ten beri kesimleri robot ile yapıyoruz. Müşterilerimizle birlikte biz de büyüyoruz" diye konuştu.

"Her koleksiyonda 200 parça var"

Avrupa satışlarının yüzde 8'lik kısmını kendi markaları olan "Cicikom" ile yaptıklarını kaydeden Ünlü, "İhracatın yüzde 85'ini ise kendi koleksiyonlarımız oluşturuyor. Büyük mağaza zincirlerine satış yapıyoruz. Yılda 10 koleksiyon hazırlıyoruz. Her koleksiyonda 200 parça bulunuyor" dedi.

Şu an mağaza sayısının 3 olduğunu belirten Ünlü, 4 tane mağaza açmayı ve 2 yıl içinde mağaza sayısını 20'ye çıkarmayı planladıklarını ifade etti. Ünlü, pijama ve gecelik konusunda Türkiye genelinde 320 bayilerinin olduğunu ve bu alanda B segmentinde lider olduklarını ifade etti.

Şu an şirket 180 kişiye istihdam sağladıklarını, gelecek yıl çalışan sayısını 340'a çıkaracaklarını kaydeden Ünlü, 500 bin Euro'luk makine ve 350 bin Euro'luk mağaza yatırımı planladıklarını dile getirdi. Ünlü, verimliliği her yıl yüzde 4-6 arasında artırdıklarını, kuracakları veri iletim terminali ile bu oranı gelecek yıl yüzde 12'ye çıkaracaklarını belirtti.

Hiç yorum yok: