5 Ocak 2008 Cumartesi

Bayan Çiçek, mahkumlar için giyim eşyası sattı


Yargı Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği'nin (YMEDD) cezaevlerine yönelik yardım kampanyaları aralıksız devam ederken, Dernek Başkanı Gülten Çiçek, her insanın cezaevine düşebileceğine dikkat çekti. Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in eşi Gülten Çiçek, cezaevinde yardıma muhtaç binlerce kadın, erkek ve çocuk mahkumun bulunduğunu belirterek, "Dernek olarak elimizden geldiği kadar bu insanlara destek olmaya çılışıyoruz" dedi.

En büyük ihtiyaç sevgi

Derneğin Hakimevi'nde önceki gün düzenlediği kermesle ilgili Yeni Şafak'a bilgi veren Gülten Çiçek, "Kermeslerden elde edilen gelirle 500 üniversite ve lise öğrencisine burs veriyoruz. Ayrıca cezaevinde bulunan yardıma muhtaç kadınlara destek oluyoruz. Her insan cezaevine düşebilir. Amacımız bu insanların insan onuruna yaraşır bir şekilde cezalarını çekmesi. Hayatta herkesin başına her iş gelebilir" diye konuştu. Derneğin bugüne kadar en çok yardımı ceza infaz kurumlarına yaptığını hatırlatan Bayan Çiçek, "Bu amaçla birçok cezaevinde atölye kurduk. Tutuklu ve hükümlüler buralarda çalışarak hem üretime katıldılar hem de para kazanma imkanı elde ettiler" dedi.

Çiçek, cezaevinde yatan istisnasız tüm hükümlü ve tutukluların en büyük ihtiyacının sevgi olduğunu vurguladı. Cezaevindeki kadın mahkumlardan çok sık mektup aldığını anlatan Bayan Çiçek, son zamanlarda erkek mahkumların da mektup yazarak çeşitli taleplerde bulunduğunu ifade etti.

Hiç yorum yok: