7 Ocak 2008 Pazartesi

Aydınlı Group, Pierre Cardin halı ve mobilyaya da giriyor


Fransız hazırgiyim, ev tekstili ve kozmetik markası Pierre Cardin'in Türkiye ve çevre ülkelerdeki ana lisansörü olan Aydınlı Grup, markanın halı, mobilya ve ev tekstili lisansörlüğünü de aldı.
Aydınlı Group, Pierre Cardin'in halıda Çin, Hindistan, Japonya, Arjantin ve Uruguay hariç, tüm dünya ülkelerinin lisansörü oldu. Ev tekstili grubunda Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Güney Afrika; mobilyada ise Türkiye, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, İran, Irak, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Yemen, Bahreyn ve Kuveyt lisansörlüğü Aydınlı Group'a verildi. Sözleşme Pierre Cardin'in Cannes'daki evinde imzalandı. Sözleşmeyle Kazakistan ve Azerbaycan'ın erkek ve bayan lisans hakları da Aydınlı'ya verildi.

Daha iyi işlere imza atacağız
Modacı Pierre Cardin, "Mobilyada Türkiye'ye yönelik planlarımız var. Daha pratik, kullanılabilir ve fiyat olarak daha ulaşılabilir mobilyalar üretebiliriz. Yakında Aydınlı ile daha iyi şeylere imza atacağımızı söyleyebilirim" dedi. Hedeflerinin ilk etapta halıda 5 milyon euro ciro olduğunu kaydeden Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sait Kavurmacı ise "Halı için üretimi, Royal markasının sahibi Naksan yapacak. Ev tekstilinde lisansörümüz Zorlu. Mobilyada lisansörünü ise gelecek yıl belirlemiş oluruz" dedi. Kavurmacı, Pierre Cardin markasıyla lisansörleri hariç, 50 milyon euro ciro yapacaklarını vurguladı. Bu arada Pierre Cardin, aralarında ülkesi Fransa'nın da olduğu bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'yi Avrupa Birliği'nde görmek istememesini, ticari kıskançlığa bağladı.

En iyi ortağım da, en büyük haydutlar da Türk
En büyük ortağı olan Aydınlı'nın aynı zamanda iyi çalıştığı bir grup olduğunu belirten Pierre Cardin, dünyanın en büyük haydutlarının da Türkiye'de olduğunu söyledi.Ünlü modacının 32 yıldır yardımcılığını yapan Ermeni asıllı Murad Armand Öcalan ise Cardin'in bu sözlerini şöyle değerlendirdi: "4 haydut, Türkiye'de sahte Pierre Cardin üretiyor. Türkiye'de Oktay Omurtak başta olmak üzere Devran, Pijalüks ve Monde şirketleri en büyük haydutlar. 2 yıldır hukuki savaş sürüyor. Bu firmaların yaptığı sahte üretim, Aydınlı'ya 3 milyon euroyu bulan zarar getirdi

Hiç yorum yok: