7 Ocak 2008 Pazartesi

Ak-Al Tekstil Romanya'daki fabrikayı 5.6 milyon euroya satıyor


Bir yıl kadar önce el örgü üretimi yerine ince iplik üretimine ağırlık vermeye karar veren Ak-Al Tekstil, Romanya'da bulunan fabrika arsa ve binasını satışı için ön sözleşme imzaladı.

Ak-Al Tekstil, konuyla ilgili cuma günü İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na yaptığı açıklamada; yüzde 100 hissesine sahip olduğu Akrom Akal Textile Romania firması aktiflerinde kayıtlı Suceava'da bulunan fabrika arsa ve binasını S.C. Arabasque'a 5 milyon 640 bin euro bedelle satışı konusunda ön sözleşme imzalandığını bildirdi.

Üretimin yüzde 60'ı ihraç ediliyor

Şirket açıklamasında, satış bedelinin avans niteliğindeki 800 bin euroluk kısmının ön sözleşme imzalandığında ödendiğini, 3 milyon eurosunun nıhai satış sözleşme imzalandığında, kalan 1 milyon 840 bin euronun ise satışa konu olan gayrimenkulun teslim edildiği tarihte ödeneceğini bildirdi. Akrom'un satış ile ilgili yükümlülüklerini 28 Şubat 2007 tarihine kadar yerine getirememesi durumunda, S.C. Arabasque, ödediği 800 bin euroluk avansın iadesini talep edebilecek. Ak-Al Tekstil, Darıan Rom Suısse S.R.L. firmasına yaptırdığı ekspertizde satışa konu olan arsa ve bina için 4 milyon 900 bin euro değer biçildi. Ancak, daha sonra 300 bin euro karşılığında alınan arsa da satış tutarının içine dahil edildi.

AKKÖK Grubu bünyesinde bulunan Ak-Al Tekstil, örme ve dokuma endüstrileri için akrilik ve yün olmak üzere çeşitli doğal, yapay ve sentetik hammaddeden iplik üretimi yapıyor. 30 yılı aşkındır tekstil sektöründe faaliyet gösteren Ak-Al Tekstil, üretiminin yüzde 60'ını yurtdışına satıyor. Zonguldak'da da üretim tesisi bulunan şirket, üretimin büyük kısmını İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Amerika ve İspanya' ya yapıyor. 2005 sonunda 1.993 çalışanı bulunan Ak-Al Tekstil'de bu yılın ilk yarısı itibariyle 1.687 çalışan bulunuyor. Akrom, yaklaşık 7 yıl kadar önce yüzde 100 Ak-Al sermayesiyle kuruldu.
Kaynak:Caraline Giyim.

Hiç yorum yok: