7 Ocak 2008 Pazartesi

AB'de güçlenmek isteyen tekstilciden 'çatlaksız' federasyon


Hazır giyim firmaları, Avrupa Birliği'ne (AB) entegrasyon sürecinde ortak hareket etmek için Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu çatısı altında toplandı. Federasyon çatısı altında bölgesel ve sektörel 13 dernek yer alacak.

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı seçilen Kahraman Öztürk, "Son üç yıldır konseyin federasyona dönüşmesi yönünde çalışıyoruz. Federasyon sayesinde bundan sonra AB ülkelerindeki hazır giyim federasyonlarına da entegre olabileceğiz. Sektörümüz moda ve dizayn konusunda önemli bir Ar-Ge'ye sahip. Bunu Avrupa Birliği ile paylaşmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin ilk 'Moda ve Hazır Giyim Federasyonu'nun kurulmasıyla ilgili dün İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Öztürk, federasyonda Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) yer almadığı yönündeki haberlere ilişkin de açıklama yaptı. Öztürk, "Çatımızda bir çatlak yok, diğer dernekler de genel kurullarını ve başkan değişikliklerini yaptıktan sonra federasyona katılacak. Konu tamamen zamanlamayla ilgili. Hem TGSD hem de OTİAD'dan 'genel kurulları yapalım, tüzük değiştirelim katılırız' sözünü aldık" dedi.

Çocuk doğdu, sıra nüfusa almada

Federasyonun alt yapısını oluşturan IF Konseyi'nin yaratıcıları olduğuna dikkat çeken Öztürk, şöyle devam etti: "Bu derneklerimizin bizim çatımızda olmaması söz konusu değil. Bu sadece bir zamanlama meselesi. Biz oluşumu hızlandırdık, diğer derneklerin genel kurulları yapılmadığı için geç kaldılar" açıklamasını yaptı.

Federasyonun bölgesel ve sektörel dernekleri biraraya getirerek, 'nüfusu kayda alma' hareketini gerçekleştireceğine dikkat çeken Öztürk, "IF Konseyi ile çocuk doğmuştu, sıra onu nüfusa almada. Hedefimiz sektörün ve üretim gücünün arkasında durmak. Eğer sektörün üretim gücüne sahip çıkamazsak ve fabrikalar kapanıp insanlar işsiz kalırsa, o iş arayanlara hesap veremeyiz" diye konuştu.

Öztürk, ulusal ve uluslararası platformlarda kendilerini tanıtmak ve hazır giyimi ön plana çıkarmak amacıyla İF Magazin Dergisi ile İF TV'nin 2008 yılının Ocak ayından itibaren faaliyet geçeceğini de söyledi. Öte yandan şu anda kaynak anlamında bir sorun yaşamayan federasyonun merkezi Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD) olacak.

Federasyonda kimler var

Adana Giyim Sanayicilere Derneği

Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği

Çorap Sanayicileri Derneği

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği

Ege Giyim Sanayicileri Derneği

Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği

Merter Sanayici ve İşadamları Derneği

Moda Tasarımcıları Derneği

Tekstil Aksesuar Sanayi ve İşadamları Derneği

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği

Türkiye Triko Sanayicileri Derneği

Hiç yorum yok: