5 Ocak 2008 Cumartesi

Uşaklı dericiler kentsel dönüşümün hayata geçirilmesini istiyor


Uşaklı dericiler kentsel dönüşümün hayata geçirilmesini istiyor. Daha önce Karma Organize Sanayi'nin yapılmasının ardından dericilikle uğraşan esnaf mevcut bulundukları bölgeden Karma Organize Sanayi'ne taşınmıştı. Taşınma hamlesi ile Uşak kirleten il konumundan çıkmakta önemli bir adım atarken, kötü görünümde olan Uşak Tabakhanesi kentsel dönüşüm projesine dahil edilmişti. Taşınma işlemi sırasında ekonomik sıkıntı yaşayan dericilere ise 22 Temmuz seçimlerinin arifesinde KOSGEB kredileri çıkartılarak bir nebze olsun rahatlatılması hedeflenmişti.
Uşaklı dericiler kentsel dönüşüm konusunda bir basın açıklamasıyaptı. Açıklamayı Uşak Tabak Esnaf Odası Başkanı Metin Alak ve Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Güralyaptı. Dericiler kentsel dönüşümün bir an önce hayata geçirilmesini istedi.
Çok zor şartlar altında Karma Organize Sanayi'ne taşınmak zorunda kaldıklarını dile getiren Deri Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Güral, Bilindiği gibi il çevre kurulu kararı ile Uşak yeni tabakhane ve Çanlı mevkiinde bulunan deri sanayicilerimiz çok zor şartlar içinde Uşak Karma Organize Sanayi bölgesine taşınmış bulunmaktadırlar. Takdir edildiği gibi taşınma esnasında pek çok deri sanayicimiz maddi ve manevi olarak sıkıntıya düşmekle beraber bu sıkıntı hala devam etmektedir. Yurdumuzdaki deri sanayisinin önderi olan Uşak esnafımızın maddi sıkıntılarını biraz olsun azaltmak ve terk edilmiş eski işyerlerinin tekrar kazanılmasını temin etmek maksadı ile Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a geçen yıl ilimize gelişinde konu Uşak Valimiz Kayhan Kavas ve Belediye Başkanımız Mesut Apaydın tarafından kendilerine aktarıldı. Yeni tabakhane civarında yapılması düşünülen kentsel dönüşüm planı için TOKİ ise çalışmalarına başlamıştır. Biz buradaki çalışmalara derici esnafı olarak destek veriyoruz dedi.
Kentsel dönüşümün Uşak'a ivme kazandıracağını söyleyen Güral, Yeni tabakhane bölgemiz şehrin girişinde Uşak'a ziyarete gelen insanlara ve Uşak'tan geçen insanlara kötü bir intiba bırakarak şehrimizin imajını zedeliyordu. Ayrıca çevreye verdiğimiz rahatsızlıkta buna tuz biber oluyordu. Bu bölgeyi terk etmemizle birlikte yeni yapıların inşaa edilecek olması memnuniyet verici bir geliöşme. Fakat son zamanlarda dericilik işi ile uğraşmayan insanlar bu bölgede çizilen sınırların yanlış olduğunu iddia etmişti. Burada şunu ifade etmek isterim ki buna karşı olan insanlar derici esnafı değil. Bu alana neden karışıyorlar anlamışta değiliz diye konuştu.

Hiç yorum yok: