5 Ocak 2008 Cumartesi

Riccardo Tisci : Genç Tasarımcı Givenchy İçin Bayan Giyim Tasarımları Yapacak


Fransız kökenli modaevi Givenchy, bir yıllık uzun ve zor bir karar verme sürecinin ardından, az tanınan İtalyan tasarımcı Riccardo Tisci'yi bayan giyim departmanının şef tasarımcısı olarak işe aldı.

30 yaşındaki Tisci, Givency için ilk koleksiyonunu Haziran ayındaki haute couture haftasında sunacak.

Tisci de; Alexander McQueen, John Galliano, Stella McCartney ve Phoebe Philo gibi tüm dönemlerin en iyi tasarımcıların mezunu oldukları Londra'nın tanınmış okulu Central Saint Martins School of Art and Design, 1999 mezunu.

Daha önce Alman spor giyim markası Puma ve İtalyan markası Coccapani için çalışmış olan Tisci kendi özel koleksiyonlarını, geçtiğimiz iki sezonda da Milano'da sergiledi.

Geçen hafta İtalya'nın moda başkentinde sonbahar-kış 2005-06 çizgisiyle beraber, genel olarak siyah uzun, sade bir siluet sundu.

Tisci, "Givenchy'e bağlandığım ve çok vizyonumu, geçmişinden ilham almış olduğum bu prestijli Fransız haute couture evine taşıyabildiğim için çok mutlu ve gururluyum," diyor.

Anlaşmaya yakın çevreden gelen bir yoruma göre Tisci, bu unvanı Givenchy'e "yüzde 150" konsantre olmak için kişisel hırslarını rafa kaldırarak ve aynı zamanda sahip olduğu "modern vizyonu" sayesinde kazandı.

Hiç yorum yok: