9 Ocak 2008 Çarşamba

Hazırgiyimin hocasından Uzakdoğu mallarına isyan


Tekstil sektöründe stok kumaş ve stok hazır giyim sektöründe zor günler yaşanıyor. Tekstil piyasasında parti kumaş ve hazırgiyimin hocası olarak gösterilen Şerifoğlu Tekstil'in sahibi Aydın Yılmaz sektörün ciddi yıpranmalar yaşadığını söyledi.

Aydın, "Hindistan, Pakistan, Çin, Hindistan, Endonezya, Tayland gibi Uzakdoğu ülkelerinden ithal edilen ucuz mallar maalesef stokçuları zor durumda bıraktı. Piyasada bu mallarla rekabet edemez hale geldik" dedi. Özellikle Anadolu'nun çeşitli yerlerinden İstanbul'a gelerek parti kumaş ve hazırgiyim sektöründe çalışan Elazığlı ve Karslı hemşehrilerinin iş yerlerini kapatma noktasına geldiğini hatırlatan Aydın, "Tekstilde zor anlar yaşayan esnaf iş yerlerini kapatma veya başka çeşitli arayışlara girmiştir. Artık tekstilin tek çıkışı Uzakdoğu'dan mal getirmek ve bu malları satmaktan geçti" diye konuştu. 1981 yılında Elazığ’dan İstanbul'a gelip 1990 yılında Şerifoğlu Tekstil’i kuran Aydın Yılmaz, tekstilin kendilerine ekmek kapısı olduğunu bununla birlikte hemşehrileri başta olmak üzere birçok Anadolulu’ya ekmek kapısı açtı.

KAZANÇLAR SIFIRLANDI

Birçok esnafı piyasada yetiştirdiği ve tekstil sektörüne kazandıran Aydın Yılmaz "Maalesef artık Tekstil'de aşağı yukları 30 yılını verdikten sonra bu sektörün maalesef artık kendilerine bir getirisi olmadı ve kazançlarımız neredeyse sıfırlandı" dedi. Elazığ'ın Pincirik Köyü'nden gelen Aydın Şerefoğlu, parti kumaşcılık üzerine Osmanbey, Zeytinburnu, Tekstilkent piyasasında yer edindi.

Hiç yorum yok: