6 Ocak 2008 Pazar

Giyimde bayram kampanyası yok!


Bayramın kış sezonuna denk gelmesi nedeniyle bayrama özel indirim sınırlı kaldı.
07 Ekim 2007 / 14:26

Ramazan bayramının giyim firmalarının kış sezonu ürünlerini vitrine koymaya başladığı döneme denk gelmesi nedeniyle bayrama özel indirim sınırlı kaldı.
Ramazan bayramına sayılı günler kala birçok aile, bayramlık giysi almak için harekete geçerken, tüketiciler birliği bayram alışverişine karşı vatandaşları uyarıyor.
Bayramın giyim firmalarının kış sezonu ürünlerini vitrine koymaya başladığı döneme denk gelmesi nedeniyle birçok mağazada, bayram indirimi sınırlı kaldı. Birçok firma ya da mağaza, bayrama özel indirim uygulamazken, yapılan indirimler de düşük oldu.
Mağazaların bayrama özel indirim yapmaması için fiyatların yüksek kalmasına yol açtı. Ancak, bazı mağazalarda sezon sonu satışlar halen sürüyor. Yazlık almak isteyenler için sezon sonu indirimlerde bayram indirimi yapılabiliyor.
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, memurların 5 Ekim'de maaşlarını almaları, piyasaya fazla para girmesinin firmaların işine geldiğini belirterek, sezonların her zaman yüksek fiyattan açıldığının unutulmaması gerektiğini bildirdi.
Sezon açılışlarında ürünlerin normalin birkaç katı fiyatına satışa sunulabildiğini ifade eden Özer, şunları kaydetti:
''Bu dönemde promosyonlara aldanmayın. Hiçbir mağaza, sezon açılışlarında tüketiciyi düşünüp ciddi indirimler yapmaz. Zaten bu yıl sezon yeni açıldığı için firmalar bayram kampanyası fazla yapmadı. Tüketiciler, bayram alışverişi sırasında cazip görünen indirimlere kesinlikle kanmamalıdır. Özellikle memurların cebinde bayram alışverişi için paranın olması, alışveriş çılgınlığı yaşanma riskini artırıyor. Ayrıca bu dönemde yapılan indirimlerde yanıltıcı olabiliyor. Bir ürün yüzde 60 indirimle 2-3 hafta öncenin fiyatından satışa sunulabiliyor. Yani indirim yapılmış olmuyor, tüketici aldatılıyor.''
Bayram alışverişine çıkarken tüketicilerin kendilerine bir harcama limiti belirlemesini öneren Özer, ''Özellikle alışverişe çıkarken kredi kartının evde bırakılmasını öneriyoruz. Her yıl bayramların öncesinde kredi kartı kullanım oranı birkaç kat artıyor. Bu, vatandaşların alışverişlerde kredi kartına sarıldığını gösteriyor. Alınan ürünlerin parasının bayram sonrasında ödenirken zorluk çekileceği unutulmamalıdır'' dedi.

Hiç yorum yok: