9 Ocak 2008 Çarşamba

Gianfranco Ferré Première Vision Hosteslerinin Kıyafetlerini Tasarlıyor


Gianfranco Ferré'nin bayan giyimindeki muhteşem yeteneğini hepimiz biliyoruz. Bu sezon ünlü İtalyan tasarımcı, yeteneğini gösteren bir kıyafet yaratmak üzere Première Vision'dan davet teklifi aldı.

Sergi boyunca ziyaretçileri karşılayarak onları yönlendirecek olan 170 hostes için tasarımcı, kumaşta ve üretimdeki benzersiz üstünlüğünün bir örneği olan son derece feminen bir siluet tasarladı.

Gianfranco Ferré, frapan bir kırmızı örgü krep içinde, herbiri yüksek kalitede dokunmuş dört parça tasarladı (kısa ceket, diz boyu etek, pantolon ve tişört). Bir konstrüksiyon virtüözü olarak detayların ve işçiliğin mimarisi ve inceliğini gösterecek biçimde drapeleri dizin konforu ile birleştirdi.

Bu tek renkli görünüşünün altında, sıkı yapılıdan rahat şıklığa, tişörtlerdeki ipekli ya da pamuklu çıkabilir beyaz veya kırmızı yaka alternatifleri ile çeşitli yüzleri olan kıyafet, kontrastın girişini özgür bırakarak şıklığını yüceltiyor.

Bu tasarımlar bir kez daha, kumaş yaratıcıları ve giyim tasarımcılarının bilgi ve becerileri arasındaki ittifakın gücünü kanıtladı. Gianfranco Ferré, İtalyan dokumacılar tarafından dokunmuş kumaşların hem teknolojik hem de estetik yönden en mükemmel olanlarını seçerek bu ittifakı akllıca kullandı ve tekstil yaratıcılığının sınırlarını zorlayarak bitmek bilmez bir tutkuyla devamlı yenilikçi oldu.

Hiç yorum yok: