8 Ocak 2008 Salı

Engelli çocuklar için koleksiyon hazır, prematürelere giysi yolda


Engelli çocuklar için üretilen ilk koleksiyonu haziranda satışa sunacak olan Wenice Kids, prematüre çocuklar için de yakında bir koleksiyon hazırlayacak. Avrupalı bazı üreticiler ise kendi markalarından vazgeçip, mağazalarında sadece Wenice Kids satmaya başladı.

Kuşam Tekstil'in sahibi olduğu çocuk giyim markası Wenice Kids engelli çocuklar için ilk kez koleksiyon hazırladı. Yaka ve ön kısmı cırcırlı (yapıştırmalı) gömlekler, bacak boyu çıtçıtla kaplı pantolonlar ve önlüklü tişörtler üreten Kuşam Tekstil, haziran ayından itibaren bu ürünleri Wenice Kids mağazalarında satmaya başlayacak. Şirket, yakında prematüre çocuklar için de kıyafet üretecek.

Engelli çocuklar için koleksiyon fikrinin dünyada bir ilk olduğunu söyleyen Kuşam Tekstil Genel Müdürü Oktay Özdemir, üretime geçmeden önce engelli çocuğu olan 150 çiftle görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

2010 yılına kadar dünyada isim yapmak istediklerini, bunun için de inovatif olmaya ihtiyaç duyduklarını belirten Oktay Özdemir, "Ürün tasarlarken dünya markaları ne yapmamış, hangi konuda eksik kalmış, ona bakıyoruz. Engelli çocuklar için ürünler, unutulan ya da boş bırakılan alanlardan sadece biri" dedi. Koleksiyonu "özel çocuklar için rahat giyim" konseptiyle pazarlayacak olan şirket, ürünleri mağazalarda ayrı bir bölüm yerine normal koleksiyonunun bulunduğu rafların ve askıların arasına yerleştirecek. Özdemir, "Bunun için satış elemanlarımızı da eğitmiş durumdayız. Mağazalara gelebilen engelli çocuklarımıza diğerlerinden farklıymışlar gibi bir algı yaşatmak istemiyoruz" diye konuştu.

Polonya ve Ukrayna marka kapattı
Özdemir, çok yakında prematüre çocuklar için hazırladıkları koleksiyonun da hazır hale geleceğini ifade etti. Özdemir, "Prematüre doğum günümüzde çok sık görülüyor ve mevcut kıyafetler gram ağırlığında doğan çocuklara çok büyük geliyor" dedi. Wenice Kids'in 50 mağaza ve 350 satış noktasında ürünlerinin satıldığını belirten Kuşam Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Zafer ise Polonya, Sırbistan ve Ukrayna gibi bazı üreticilerin kendi markalarından vazgeçip, Wenice Kids satmaya başlayacaklarını ifade etti. Bu tür Avrupalı üreticilerin üretim maliyeti, model çeşitliliği, kurumsal ve sistemsel destek açısından kendilerini tercih ettiğini belirten Zafer, "Bir süre önce Sırbistan'da, üretiminin yüzde 80'ini Çin'deki firmalara yaptıran bir marka, bundan vazgeçti ve bizi tercih etti. Kendi markasını rafa kaldıracak ve Wenice Kids için mağazalar açacak. Aynı şey Ukrayna'da da oldu. Newland markasının sahibi kendi markası yerine bizi tercih etti. Son olarak Polonya'da da benzer bir gelişme yaşandı. Sekiz yıldır bizim müşterimiz olan bir kişi 43 mağazada sattığı kendi markasını bıraktı ve Wenice'in Polonya'daki distribütörü olmak istedi. Bu sayede Polonya'da bir ay içinde Wenice Kids tabelalı 43 mağazamız birden olacak" dedi.

Dört renk kampanyası
Şirket olarak gelirlerinin bir kısmını hayır işlerine ayırdıklarını belirten Zafer, bir hafta sonra dört renk adında bir kampanya başlatacaklarını açıkladı. Buna göre üzerinde yeşil, kırmızı, mavi ve beyaz etiketler yerleştirilecek ürünleri alan kişiler, Kızılay ve Çocuk Esirgeme gibi kurumlara bağışta bulunmuş olacak. Zafer, "Bunun perakendede suiistimalini önlemek için bize sipariş verenlerden toptan fiyatta yüzde 5'lik bir bağış miktarı alınacak" dedi.

On yıl önce üretime başlayan, 2000 yılında Wenice Kids markasını kuran Kuşam Tekstil, yılda 19 milyon euro ciro gerçekleştiriyor. Wenice Kids ile yurtiçi ve yurtdışında 56 mağaza ve 500 satış noktasına sahip şirket, çocuk giyiminde yüzde 100 pamuklu, yünlü kumaşlar ve organik ürünler kullanıyor.

Hiç yorum yok: