7 Ocak 2008 Pazartesi

Cizre Çok Amaçlı Toplum Merkezi ihtiyaç sahibi kadınlara giyim yardımı yaptı.


Cizre Çok Amaçlı Toplum Merkezi ihtiyaç sahibi kadınlara giyim yardımı yaptı. İlçemizdeki en önemli eğitim kurumlarından biri olan Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) geliştirdiği eğitim alanlarının yanında birçok şekilde eğitime katkı sunarken, diğer taraftan ihtiyacı olan 450 kadına giyim yardımı yaptı.

Cizre Çok amaçlı Toplum Merkezi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki birçok ÇATOM gibi eğitime önemli katkılar sunuyor. Eğitimde yıllardan beri hep gerilerde kalmış olan bölgemizde, kadınlarına verdiği eğitimle bilinçlenmeyi ve aydınlamayı hedefleyen ÇATOM, eğitime hem direk hem de dolaylı olarak destek veriyor. Eğitimden yoksun kalmış kadınlara okuma yazma kursları veren ÇATOM yarının anneleri olan genç kızlarımıza da bilinçlenmeleri için birçok konuda eğitim verilmektedir. Anne eğitim, genel sağlık, el sanatları, ev ekonomisi, bilgisayar eğitimi vere ÇATOM açık öğretim okullarında okuyan 70 kız öğrenciye de burs sağlamaktadır. Açık öğretim ortaokul ve liseye yönlendirme programı uygulayan ve bunun yanında 70 kız öğrenciye burs verilmesini sağlayan Çok Amaçlı Toplum Merkezi bir çok başarıya imza atmanın yanında 450 kadına giyim yardımı dağıttı GAP-TANSAŞ ve ACE firmalarıyla ortaklaşa topladıkları giyim yardımı ÇATOM tarafından Cizreli kadınlara dağıtıldı. Gönderilen 14 bin parça giyimin 8 bin parça giyim Şırnak, Uludere, Beytüşşebap ve İdil’deki diğer Çok Amaçlı Toplum Merkezlerine Gönderilerek ihtiyaç sahibi kadınlara dağıtıldı. 6 bin parça elbise de Cizre’deki kadınlara dağıtıldı.

Cizre Çok Amaçlı Toplum Merkezi Müdürü Hasan Şık; “Dağıtılan giyim yardımlarımızın çoğu Ramazan Bayramı öncesinde dağıtıldı. Bayram arifesinde bölgemizde birçok kadının yüzünün gülmüş olması bizi de aynı derece mutlu etmiştir. Umuyoruz ki ‘Güneydoğu’da Açan Çiçekler’ sloganıyla hareket eden Çok Amaçlı Toplum Merkezleri olarak genç kızlarımızın ve annelerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” dedi

Hiç yorum yok: