5 Ocak 2008 Cumartesi

2007-2008 Sonbahar Kış Trendleri


2007 / 2008 sonbahar kış sezonunu tanıtan “Pure London” fuarı, geçtiğimiz günlerde Olympia Fuar ve Sergi Alanı’nda gerçekleştirildi. Bu sezon da yaklaşık 800’ün üzerinde bayan giyim, aksesuar, ayakkabı ve genç yaratıcı markaların katılımıyla renklenen fuar, Drapers tarafından hazırlanan trend sunumu ve sezonu yansıtan şovlarla da fuar ziyaretçilerini ve alıcılarını sonbahar kış sezonu hakkında bilgilendirdi.

Bu sezon da daha önceki fuarlarda olduğu gibi katılımcı Türk firmalarının büyük çoğunluğu ITKIB destegi ile “Expression Istanbul” başlığı altında fuarda yer aldılar. Katılımcı bazı Türk markaları arasında BNG (Bülent Gülen), Mith , Portre, Du Una, Vigoss Jeans yer alıyor. Ayrıca Mavi Jeans ve Littlebig’de bireysel olarak fuarda standları ile karşılaştığımız markalar.

Pure London’da sergilenen trendler, 2007 / 2008 sonbahar kış döneminde ağırlığını hissettirecek olan siyah, gri, böğürtlen rengi ve tonlarını doğrulayıcı nitelikteydi. Sezonun koleksiyonlarına baktığımızda ‘tailoring’in geri döndüğünü görmekteyiz. Kabarık lale etekler, yaka ve etek ucundaki volanlar, çan şeklindeki kol ağzı detayları, buruşturulmuş ve ezilmiş efektli yüzeyler yaklaşan yeni siluetin habercisi konumundaydılar.

Hiç yorum yok: