4 Şubat 2008 Pazartesi

Yeşim Tekstil CEO'su Şankaya: Tekstil'in geleceğine yönelik karamsar değiliz


Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya, tekstil sektörünün geleceğini karamsar görenlere katılmadığını belirterek, üretim yaptığımız stratejik ortaklarımızın ve müşterilerimizin bizden gerek yalın üretim gerekse kalite konusunda beklentileri var. Biz de bu beklentileri kendi üretim ortaklarımıza yansıtarak global rekabette yerimizi muhafaza etmek için firma bünyemizde ve fasonlarımızda gerekli tüm iyileştirme çalışmalarını yapıyoruz" dedi.

Yeşim Tekstil, birlikte çalıştığı tedarikçilere Yalın Yönetim uygulamaları ve kalite ile ilgili yapacağı çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla 3. Üretim Ortakları Toplantısı’nı düzenledi. Toplantıda, yakın vade hedefleri, Kalite Yönetim Sistemleri, Tedarikçi Değerlendirme Sistemleri ile Yalın Üretim ve 5S felsefesi üzerinde duruldu. Yeşim Tekstil CEO'su Şankaya, tekstil sektörünün geleceği hakkında olumlu mesajlar verirken, "Üretim ortaklarımız, bizim kalitemizi belirleyen en önemli unsur. Bu yüzden müşterilerimizin beklentilerini karşılamak için bizimle çalışan fason firmalarımızı da sürekli eğiterek ve iyileştirerek Yeşim'in bilgi birikimini onlarla paylaşıyoruz." dedi. Şankaya, globalleşen dünyada rekabet edebilmek için Yeşim'in geleceğe dair kalite ile ilgili beklentilerini karşılayan firmalarla çalışmak zorunda olduğunu da sözlerine ekledi.

Fason firma temsilcileri de, Yeşim Tekstil’in Yalın Üretim felsefesine büyük önem verdiğini vurgulayarak, kalite ve yalın konusunda verilecek destekle kendi bünyelerinde yalın bant kurup getirileri incelemenin büyük fayda sağlayacağına işaret ettiler ve Yeşim’in bilgiyi paylaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Yeşim Tekstil, üretim ortaklarını sistematik biçimde 7 aydır değerlendiriyor. Değerlendirmenin ikinci aşamasına geçilirken, bu süreçte öncelikle tedarikçileri yerlerinde denetlenerek durum tespiti yapılacak, ardından iyileşmeleri için destek verilecek. Bütün bu sürecin sonunda belli bir kalite seviyesine ulaşamayan tedarikçiler ise tekrar gözden geçirilecek.

Toplantının ardından Yeşim Tekstil’in Yalın Üretim Bantlarını gezen tedarikçi firma temsilcileri, daha sonra da showroomlarda kendileri için düzenlenen kokteyle katıldılar.