1 Şubat 2008 Cuma

Yalova Elyaf icra kanalıyla satılmasın


Yalova Elyaf ve İplik Sanayi Ticaret A.Ş.'ye ait fabrikanın icra kanalıyla satışına karşı çıkan Yalova İli Elyaf Mensupları Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin yöneticileri, Vali Yusuf Erbay'dan destek istedi.

Dernek Başkanı Şaban Erol, Vali Erbay'ı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, işçi alacakları teminat altına alınmadan fabrikanın satışına izin vermeyeceklerini söyledi.

Erol, fabrikanın icra yoluyla değil, 27 Temmuz 2006'da Kadıköy 4. Ticaret Mahkemesi'nin aldığı iflas kararı doğrultusunda satılması gerektiğini belirterek “Bu satışın icra kanalıyla yapılması yıllardır çalışan işçilerin içerideki alacaklarının ödenmemesi için yapılmış bir düzmeceden başka bir şey değildir. Biz bu satışın İcra Müdürlüğü'nden değil, Kadıköy İflas Masası'ndan yapılmasını istiyoruz. Aksi takdirde göz göre göre bizim emeğimizi çalacaklar. Biz satışın yapılacağı 27 Kasım'da İcra Müdürlüğü'nde olacağız. Bizlerin aileleri de orada olacak. Bu satışın yapılmaması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Fabrikaya 109 milyon YTL değer biçilmesine de tepki gösteren Erol, şöyle devam etti:

“Nedense fabrikanın değeri düşürülüyor, ona karşı ipotekli alacaklar şişiriliyor. Eğer satış icra yoluyla yapılırsa, ipotekli alacaklar ön plana çıkıyor. Bu durumda ne biz ne de diğer alacaklılar haklarımızı alabileceğiz. Bizimle birlikte hareket eden 850 arkadaşımızın 30 milyon YTL'nin üzerinde alacağı var. Alacaklı işçilerin toplam sayısı ise 1400 civarında" diye konuştu.

Hiç yorum yok: