2 Şubat 2008 Cumartesi

Yaz sezonunda erkeklere giyim tüyoları


2007 yaz sezonunda erkekler geçmiş yıllara göre daha hafif, yumuşak, parlak, iddialı kumaş ve desenleri tercih ediyor. Kış sezonlarının vazgeçilmezlerinden olan kaşmir ve yün, erkeklerin yazlık gardıroplarındaki hâkimiyetini her zamankinden fazla hissettiriyor. Dünyanın en iyi yünü olarak kabul edilen Avustralya ve Yeni Zelanda yününden yaz için oldukça düşük gramajlı özel koleksiyon hazırlayan kumaş firmaları, yün kumaşın kışa özel olduğu önyargısını da bir anlamda yıkıyorlar. İçinde hiçbir sentetik barındırmayan, tamamen natürel ve nefes alabilen bir kumaş türü olan yün, ipek ve kaşmirle de harmanlanıp, tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Kaşmir-ipek karışımlı kumaşlar ise parlak ve yumuşak görünümü ile kalite duygusu veriyor. Yüzde yüz keten kumaşların yerine, ketenin kırışan ve sert yapısını dengelemek için keten, kaşmir ve kotonla harmanlanıyor.

Üç düğmeli ceket giymek artık demode. Tek düğme sivri yaka ceketler davetlerde giyilebileceği gibi, günlük hayatta da rahatlıkla giyilebiliyor artık. İki düğmeli mono yaka ceketler, üç düğmeli mono yakaların yerini çoktan aldı. Rahat ve dökümlü kesimler keten tarzı belirli kumaş türleri dışında pek tercih edilmiyor. Bedene oturan, vücudu saran İtalyan tarzı fit kesimler moda dünyasına yön veriyor. Ceketin etek ve kol boyu kısalırken pantolonlarda paçalar her zamankinden kısa. Tabii sırf moda diye bunları yapmak zorunda değilsiniz. Özellikle bacak boyunuz kısa ise kısa paçalı ve düşük belli pantolonlardan uzak durun. Çünkü bu tarz kesimler sizi olduğunuzdan daha kısa gösterir ve siz farkında olmadan moda kurbanı olmuş olursunuz. Moda diye kahve tonlarını tercih ederken de iyi düşünün. Unutmayın ki kahve her tene yakışan bir renk değil. Özellikle esmer Akdenizlilerden çok, sarışın kuzeylilere daha çok yakışıyor. Dar paçalı pantolonların baseninizi daha geniş gösterdiğini de unutmayın. Basen yapınız dar ise dar paçalı pantolonları tercih edin.

Yaz aylarında pek tercih edilmeyen kravat yerine, ceketler çarpıcı mendillerle renklendiriliyor. Mendilinizin ceketin rengine yakın bir tonda olmamasına dikkat edin. Mutlaka kontrast olmalı.

2007 yazındaki gömlek tercihinizi mutlaka canlı renklerden yana kullanın. Unutmayın ki bronz bir tende canlı renkler kışın olduğundan daha iyi durur.

Uzun ve sivri uçlu gömlek yakaları en çok tercih edilenler. Boynu uzun tüketiciler olabildiğince yüksek yakaları tercih edebilir.

Takım elbise ve gömlek modeli konusunda seçiminiz ne olursa olsun, bırakın kişiliğinizi yansıtsın. Unutmayın kıyafetiniz sizi değil, siz kıyafeti taşımalısınız!

ÇİN'İN DİĞER YÜZÜ

Ucuz işgücü, taklitçi zihniyet, kırdığı büyüme ve ihracat rekorları ile sürekli gündemde olan Çin Halk Cumhuriyeti'nde 125 milyon insan AB standartlarında yaşıyormuş. Uzmanlar 15 yıla kadar refah seviyesi giderek artan Çin'in ithalat rakamlarının ihracatı yakalayacağını, hatta geçeceğini belirtiyorlar. Dünyanın en büyük lüks pazarı olacağı öngörülen Çin pazarına Avrupa ve ABD markaları nasıl gireriz diye kafa yorarken Türk markaları hâlâ Çin'den ucuza ne ithal edebileceği ile ilgileniyor. Henüz vakit varken Çin pazarına girmenin yollarını aramalıyız, yoksa yarın çok geç olabilir.