4 Şubat 2008 Pazartesi

Yıldızların tercihi İzmirli giyim markası Taka


Dünya jet sosyetesinin yeni gözde giyim markası Taka'nın tüm tasarım, dizayn ve üretimi İzmir'de İzkon Tekstil tarafından gerçekleştiriliyor. Paris Hilton, Britney Spears, Jessica Simpson, Aslee Simpson, Lindsay Nohan, Nicole Richie ve Sienna Miller gibi ünlüler Taka'yı tercih ediyor.

Taka'nın henüz iki yıllık bir geçmişi olduğunu belirten firmanın stilisti, pazarlamadan sorumlu müdürü ve ABD Takawear firmasının sahibi Tania Eskinazi, “Taka genç bir marka olmasına rağmen arkasında 30 yıllık tekstil deneyimi olan bir beyin takımı var. Bu nedenle kısa sürede çok büyük yol kat ettik. Taka koleksiyonlarının Anadolu ve Türk kültürü kokan, yumuşak ve çok özel dokulu kumaşlarının desenleri yine kendi firmamız olan Ege İleri Mensucat tarafından tasarlanmaktadır. Markamız için zor bir imaj seçtik. Çok iddialı koleksiyonlarımız var. Bu tarzda bir benzerimiz yok. Bizleri taklit etmeye başladılar. Bu hoşumuza gitmiyor da değil” dedi.

Koleksiyonun el işi oyalar ile bezenmiş birbirinden değişik modellerden 80 ile 150 parçadan oluştuğunu belirten Eskinazi, şöyle devam etti: “Dünyanın dört bir yanındaki satış ofislerimizin yanı sıra New York, Milano, Paris, Los Angeles gibi dünyanın en iyi konfeksiyon fuarlarında koleksiyonlarımız sergileniyor. Dünyanın takip ettiği Hollywood artistlerinin, Taka markalı kıyafetlerle dünya basınında fotoğrafları birçok kez yayımlandı. Son olarak Britney Spears ve Paris Hilton'un geçen haftaki fotoğraflarında bile bizim ürünlerimiz üzerlerindeydi. Taka bugün tüm dünyada en prestijli mağazalarda inanılmaz satış istatistikleriyle satılıyor. Taka, Hong Kong Harvey Nichols, Türkiye Beymen, New York Intermix, New York Launge, Los Angeles Shop Robertson, Los Angeles Kitson, Los Angeles Planet Blue, Dubai Aisthi, Londra Asos, St. Tropez Gas, Milano Biffi/Banner, Ibiza NYC, Moskova Tsum, Mikanos Zilly'de satılıyor. İki şirketimiz bulunmakta. Üretim ve koleksiyondan Türk firmamız İzkon Tekstil, pazarlamadan Takawear LLC firmamız sorumlu.